Rhode verliest bij Venhorst

Rhode kon niet profiteren van de nederlaag van koploper FC Uden. Voetballend was Rhode dan wel beter dan Venhorst, maar Venhorst is een uitstekende counterploeg en Rhode kreeg daar zondag de rekening van gepresenteerd.

Venhorst kwam ook meteen op rozen, na 5 minuten had het al een goede kans en na een kwartier werd het 1-0 toen een vrije trap van rechts werd binnen gekopt. Rhode had daarna wel veel meer balbezit en kreeg ook voldoende kansen. In de 22e minuut werd de bal tegen de lat geschoten en even later ging een lobje van Bas van Kuringen maar net over. Daarna waren er nog een vijftal goede kansen, maar bij de afwerking ontbrak het nodige geluk.

De 2e helft begon met een goede kans voor Venhorst, maar daarna kwam Rhode langzaam op stoom. Uit een ingooi werd de bal ingeschoten door Mart Krüsemann, het schot was niet hard maar belandde toch in het uiterste hoekje, 1-1. Rhode ging goed door en zette veel druk. In de 66e minuut werd Tim Stewart in vrije positie in het strafschopgebed ten val gebracht, maar de scheidsrechter liet het onbestraft. Uit de tegenaanval kreeg Venhorst vervolgens wel een vrije trap, en die verdween uiteindelijk na 3 pogingen in het doel 2-1. Rhode nam achterin toen risico's en dat is tegen Venhorst met hun snelle en handige spitsen levensgevaarlijk. In de 76e minuut was het dan ook weer opnieuw raak, Rhode was gevaarlijk uit een corner, maar de bal werd uitverdedigd en uit de tegenaanval werd het 3-1. Er kwamen nog een aantal goede kansen, maar pas in blessuretijd viel de treffer. Een voorzet van links werd door Kyron Brus ingekopt, 3-2. De tijd was toen te kort voor een derde treffer, kostbaar puntenverlies voor Rhode.

Komende zondag speelt Rhode de thuiswedstrijd tegen Boekel Sport dat steeds beter in vorm lijkt te komen en nu op de gedeelde eerste plaats staat en bovendien eerste in de 3e periode. Rhode zal moeten winnen om kans te blijven houden op de 3e periode. Voor meer informatie zie www.rhode.nl