MHC heren 1 kan steun nog goed gebruiken

HOD is vorige jaar onder Rooi geëindigd, maar staat er dit seizoen een stuk rooskleuriger voor. De wedstrijden tegen HOD worden echter altijd in het heetst van de strijd gespeeld. Dus de stand op de ranglijst is geen voorbode voor de uitslag.

Beide ploegen begonnen wat terughoudend aan de wedstrijd. De eerste grote kansen van de wedstrijd waren voor de mannen uit Valkenswaard. In het eerste bedrijf miste ze een paar enorme kansen, waardoor Rooi in de wedstrijd bleef. Helaas scoorde HOD na deze missers vrij vlot de openingstreffer. Rooi kreeg op wat kansen voorlangs niet genoeg mogelijkheden om voor rust de gelijkmaker te scoren. HOD scoorde zelfs nog voor rust de 2-0 waardoor Rooi minimaal twee keer moest scoren in de tweede helft.

Rooi kreeg pas in de tweede helft haar eerste strafcorner. Deze vloog hard op de paal. En ketste via de paal aan de verkeerde kant weer terug. Toen Rooi haar volgende corner kreeg was het wel raak. Willem van der Heijden zorgde voor de 2-1 en even leek Rooi te zorgen voor een ommekeer in de wedstrijd. Rooi creëerde uiteindelijk te weinig mogelijkheden om de stand nog gelijk te kunnen trekken. Er was te weinig tijd waardoor Rooi met nul punten achter bleef. Rooi heeft nog drie wedstrijden om zich veilig te spelen in de eerste klasse. Tijdens deze wedstrijden kan het dus alle steun gebruiken.