Afbeelding

Wesley Peters geslaagd voor examen Helper der KNPV

Sport

Op 18 april 2015 is Wesley Peters uit Sint-Oedenrode geslaagd voor zijn examen Helper der KNPV(Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging).

In 2012 is Wesley Peters lid geworden van Politiehonden Vereniging "Steeds Paraat"te Sint-Oedenrode. In december 2014 heeft Wesley examen gedaan als afdelingshelper(pakwerker), waardoor hij op politiehondenwedstrijden in Brabant mocht functioneren als pakwerker. Wesley wilde ook op politiehondenkeuringen in het gehele land als pakwerker kunnen functioneren. Om dit te mogen diende Wesley een examen af te leggen als Helper der KNPV.

Op 18 april om 09.00 uur te Rijen werd dit examen van hem afgenomen. Wesley moest hiervoor laten zien dat hij de honden op zo'n 24 aanvalsoefeningen op een correcte wijze kon testen. Een opgaaf waar men een conditie van een topsporter voor nodig heeft. Voor Wesley, die 6 a 7 dagen per week, sport was dit geen probleem. Na het praktijkexamen zonder enige moeite doorlopen te hebben moest hij nog een theorie-examen afleggen. Na een klein half uur kwam Wesley samen met de keuringscommissie naar buiten om iedereen het goede nieuws te vertellen. Wesley is nu toegevoegd aan de lijst van Helpers der KNPV. Op zaterdag 30 mei 2015 zal Wesley zijn eerste wedstrijd hebben op het terrein van PHV "Steeds Paraat" gelegen aan de Lieshoutseweg te Sint-Oedenrode. Op deze dag zal Marco Rovers uit Sint-Oedenrode afscheid nemen als Helper der KNPV. Marco bereikt dit jaar de leeftijd van 45 jaar. De KNPV stelt dat men dan geen officiële helperswerkzaamheden meer mag verrichten. PHV "Steeds Paraat" te Sint-Oedenrode nodigt iedereen van harte uit om een leuke en spannende politiehondenwedstrijd te komen aanschouwen. De wedstrijd vangt aan om 13.00 uur. Het spectaculaire stelwerk begint om 19.00 uur. PHV "Steeds Paraat" wenst Wesley heel veel succes toe in zijn carrière als pakwerker.