Megadruk turnweekend voor Dioscuri

Zaterdag 18 april vond in Schijndel de Turnontmoeting tussen Dioscuri'94 en Gympoint plaats. Dioscuri'94 was goed vertegenwoordigd, niet alleen in het aantal deelnemers, maar ook wat betreft de podiumplaatsen. In de categorie groep 3 wist Lara der Kinderen knap de 2e plaats te behalen. De bronzen medaille ging naar Nienke van der Steen. Van de meisjes uit groep 4 kreeg Nouk Strijbos het zilver omgehangen. Een gouden medaille werd in de categorie groep 5/6 in de wacht gesleept door Puk Glorius. Anne Kluijtmans behaalde in deze categorie de 2e plaats. Ook in de categorie groep 7/8 stonden twee turnsters van Dioscuri'94 op het podium. Jindy van den Oever pakte het zilver en Benthe Derks ging er met het brons vandoor.

Zaterdagmiddag turnde de Jong Talent groepen van Dioscuri en De Meere (Boxmeer) in sporthal De Streepen een vriendschappelijke individuele wedstrijd. In twee categorieën werd gestreden om de podiumplekken. In de categorie 2007 kwamen vier talentjes van Dioscuri in actie. Lisa van den Hurk, Lindsy Hagelaars, Noa der Kinderen en Wiese van den Eertwegh. Met maarliefst 13,000 pt behaalde Noa van alle talentjes de hoogste score op vloer. Wiese wist op het onderdeel balk de hoogste score op haar naam te schrijven. Met een minimaal verschil van 0,275 pt ging Noa er voor de neus van Lindsy met de bronzen medaille vandoor. Wiese wist net als bij de vorige wedstrijd overtuigend het goud te winnen. In de categorie 2008, de jongste meisjes, kwamen drie Rooise talentjes in actie. Imke Dirven, Naomi van der Post en Karlijn Limbourg. Naomi wist de 3e plek te bemachtigen en kreeg trots de bronzen medaille omgehangen. Karlijn, die op brug zelfs de allerhoogste score van alle talentjes wist te behalen, mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Zondagmiddag kwamen nog twee selectieteams van Dioscuri thuis in actie. Beide teams wisten de wedstrijd te winnen. Het D1-team, bestaande uit Veerle Dahler, Keri Habraken, Amy Pompen, Amber Minten en Julia van Hoof won van Sine Cura uit Heeswijk-Dinther. Amber werd in het individuele klassement 1e, Keri 2e en Amy 3e. Het 3e-divisieteam, bestaande uit Sterre van den Brand, Eline Mathot, Ilse van der Heijden, Jade van Vechel en Anneke Verwaard, won van Educa uit Veghel. In het individueel klassement behaalde Sterre de 1e en Eline de 3e plaats.