Afbeelding

Regiofinales D1 / 4e divisie en voorwedstrijden D2

Sport

Na de geslaagde regionale voorwedstrijden in Sint-Oedenrode had veruit het merendeel van de D1- en 4e divisieturnsters van Dioscuri zich geplaatst voor de regiofinales op zaterdag 11 april in Valkenswaard. Op zondag 12 april vonden, eveneens in Valkenswaard, de voorwedstrijden voor de D2-Instappers plaats.

In de regiofinale voor de Instappers D1 kwamen drie turnsters van Dioscuri in actie. Amy Pompen en Keri Habraken turnden naar vrijwel exact dezelfde eindscore en eindigden dan ook na elkaar in het eindklassement op respectievelijk een 24e en 25e plaats. Helaas te weinig voor een plekje in de districtsfinale. Veerle Dahler wist zich, mede dankzij een superoefening op de evenwichtsbalk, wel te kwalificeren voor de Districtsfinale later dit jaar in Prinsenbeek.

's Middags turnde Amber Minten in de categorie Pupil I haar regiofinale. Amber begin sterk en behaalde maar liefst 14,100 pt op balk. Met een puntentotaal van 53,750 pt wist zij zich ruimschoots voor de Districtsfinale te plaatsen. Junior Elena Haenen liet zien meer dan terecht in de Regiofinale te staan. Op vloer wist zij met 11,550 pt zelfs de 8e score te behalen. Ook junior Ilse van der Heijden begon goed op sprong, maar had helaas haar dag niet helemaal. Desalniettemin wist ze zich, mede dankzij een sterke vloeroefening, ruimschoots te plaatsen voor de Districtsfinale. In de derde wedstrijdronde gaven Pupillen Juul van Bogget, Anouk van den Brand, Amy Jones en Kaya van der Wijst een mooi visitekaartje voor de Rooise turnvereniging af. Alle vier de dames turnden een goede meerkamp. Juul zelfs zo goed dat ze op het podium terecht kwam. Een prachtige bronzen medaille! Naast Juul wisten ook Kaya (5e) en Anouk (9e) zich knap te kwalificeren voor de Districtsfinale. In baan 2 turnde Anneke Verwaard. Hoewel Anneke niet helemaal fit was turnde ze een prima meerkamp. Op sprong en vloer behaalde ze knap in de 11 punten. Niet genoeg punten voor de Districtsfinale, maar zeker een mooie prestatie. Zondags turnden Nora Wijnen en Lisa van Leeuwen voor de allereerste keer de voorronde voor de individuele Regiokampioenschappen Instap D2. Ondanks de zenuwen hebben beide dames een rpima wedstrijd geturnd. Nora blonk vooral op sprong uit en Lisa op brug. De brugoefening van Lisa was zelfs goed voor een plek in de toestelfinale. En uiteindelijk bleek Lisa in totaal ook nog genoeg punten te hebben behaald voor een plekje in de Regiofinale. Beide dames kunnen trots zijn op hun prestaties!