null
null

Dames 'de Schoot' verliezen tweede wedstrijd

Sport

Het damesteam van golfclub 'De Schoot' heeft in de hoofdklasse- zondagcompetitie van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) haar tweede wedstrijd met 10-8 verloren van golfclub Cromstrijen uit Numansdorp.

Zondag 12 april moesten de dames van 'De Schoot' al vroeg uit de veren en vertrokken vol goede moed en zin naar Tilburg om daar de tweede wedstrijd te spelen op golfbaan Prise D'eau. Voordat de wedstrijd begon werd even ingespeeld op de driving range en putting green. Om 11 uur werd gestart met de dubbels en op een straf windje na, waren de weersomstandigheden perfect. Hanneke Verhoeven en Inge de With speelden in de eerste flight en hadden twee sterke tegenstandsters. Tot en met hole 7 ging het gelijk op met prachtige slagen, lange putts en een enkel foutje. Op hole 8 was het 1 up voor 'De Schoot' en deze voorsprong moesten ze vasthouden.

De afslagen van alle dames op de laatste beslissende hole 9 waren prachtig. De tegenstander legde de bal met de tweede slag op de green en 'De Schoot' sloeg helaas de bal in de bunker, maar door een geweldige bunkerslag werd de hole gehalved en daarmee de partij wonnen. Onze andere dames hebben gestreden, maar helaas verloren. Stand na de dubbels was 4–2 voor Cromstrijen. Met goede moed werd 's-middags gestart met de 6 singles. Gaby Eijkemans, Monique van Esch en Inge de With hebben deze gewonnen. Hanneke Verhoeven had een "Putting-Queen" als tegenstandster, die maakte gewoon putts van 10 meter. Daar is niemand tegenop gewassen! Ineke van de Kamp en Edith Mozes hadden goed gespeeld, maar hun tegenstandsters waren net iets sterker en verloren, waardoor de einduitslag 10-8 is voor Cromstrijen. Volgende week zijn wij ontvangend team op 'De Schoot, dus spelen zelf niet.