Afbeelding

Nijnsel/TVE gaat als een TGV

Sport

Nijnsel/TVE Reclame 1 zit al weken op het goede spoor. Elke zondag worden de punten binnengehaald en dat betekent nog steeds de koppositie, met als directe achtervolger Juliana Mill. Afgelopen zondag moesten de succesvolle geelblauwen naar Langenboom waar het lokale SES wachtte. Trainer is oud Nijnselaar Claus Foederer voor wie Nijnsel geen geheimen heeft. Daarnaast was de vraag hoe zwaar de afwezigheid woog van Ruud van der Rijt.

SES stoorde de gasten al vroeg in de opbouw, die tactiek was al snel duidelijk. Fysiek sterk, enig misbaar, kleine overtredingen, verbale ondersteuning. Dit maakte het geheel in de eerste helft tot een rommelig spelbeeld met weinig tot geen uitgespeelde kansen. Het veld was droog, hobbelig en hard, zoals we dat in Nijnsel gewend zijn. Na de thee veranderde er aanvankelijk niet veel. De gastheren werden voortijdig opgevangen door de 'stevige' achterhoede van de Langenboombewoners en zij braken uit wanneer de (schaarse) mogelijkheden zich aandienden. Nijnsel kan echter bogen op een ijzersterke achterste linie met enkele sterkhouders. Rond de klok van vieren ga je er dan een beetje rekening mee houden dat er wel eens een gelijkspel uit de bus kan rollen. Maar dan gaat het fortuin een rol meespelen, dat hoort nu eenmaal bij de positie van koploper. In het laatste kwartier lanceert Stefan Hulsen een halve omhaal, iedereen staat er bij, kijkt ernaar en…. de bal verdwijnt tot verbazing van iedereen in het doel, achter de verbouwereerde doelman. De vreugde bij de gastheren is groot en het geeft voldoende inspiratie om de definitieve k.o. toe te brengen. Johan van der Pas neemt deze taak op zich en niet lang na de openingstreffer ontneemt hij met een ziedend schot de thuisploeg alle illusies en staat er om kwart over vier een fraaie en niet meer verwachte 0-2 op het scorebord.

Zondag de derby tegen Boskant en themamiddag
Coach Theo Hageman: 'Het was vandaag geen makkelijke pot, we weten zo'n beetje hoe SES speelt. We kwamen moeilijk in ons spel en dat was ook de bedoeling van SES. We zijn echter dit jaar behoorlijk gegroeid en we blijven daarom ook rustig op onze kansen wachten, ons eigen spelletje spelen. Daar zijn we uiteindelijk ook het beste in. We kunnen steunen op onze onverzettelijke achterhoede, dus één bal die voorin goed valt kan dan beslissend zijn. Zondag krijgen we derby tegen Boskant en dan telt de stand op de ranglijst niet. Maar ook dan gaan we natuurlijk voor de volle winst, dat spreekt voor zich. Het kampioenschap lonkt en dat moet toch extra krachten los maken, zeker met ons trouwe en talrijke thuispubliek. Ik ben niet net als Cocu die met tien punten voorsprong nog steeds niet over een kampioenschap durft te spreken. Wij durven dat in Nijnsel wel.'