Odisco wint door sterk te verdedigen

Afgelopen zondag speelde Odisco in Veghel tegen de Kangeroe 1, een bekende tegenstander waar Odisco het altijd moeilijk mee heeft.

Odisco begon heel geconcentreerd en fel aan de wedstrijd en zette de tegenstander helemaal vast. Aanvallend werd goed gespeeld en veel kansen gecreëerd. Helaas ontbrak de zuiverheid. Binnen 10 minuten moest Odisco al 2x wisselen bij een score van 0-1. Meike Leenderts scoorde het eerste doelpunt, maar viel kort daarna uit met een blessure. Ook Joke van Gils moest vanwege een blessure het veld voortijdig verlaten. Na 21 minuten stond het 0-3 via Myrthe van Heereveld en Marlon van Heeswijk. Na 25 minuten kon ook Kangeroe een keer scoren, maar Odisco bleef geconcentreerd verdedigen en was Kangeroe volledig de baas. Via Lienke Merks en Marieke van Heeswijk was de ruststand 1-5. In de rust werd de dames verteld verdedigend zo door te gaan en aanvallend de kansen beter te gaan benutten. In de 2e helft zakte het spel aanvallend wat weg bij Odisco: er werden minder kansen gecreëerd en de kansen die gecreëerd werden, misten de dames ook nog te vaak. Zo kon de Kangeroe na 15 minuten toch in de buurt komen (4-6). Marlon van Heeswijk scoorde de 6e voor Odisco. Omdat de dames uit Olland zoveel moeite hadden met aanvallen, kwam er veel druk op de verdediging. Maar dit werd zeer goed opgelost en de dames bleven geconcentreerd en sterk verdedigen. Zo konden beide ploegen nog 2x scoren. Marlon van Heeswijk en Lisa Wouters scoorde voor Odisco. Eindstand 6-8.