Boskant en Ollandia ook volgend jaar in vierde klasse

Ollandia heeft zich door een 0-3 overwinning op Boskant, drie wedstrijddagen voor het einde van de competitie, opnieuw verzekerd van een jaartje 4e klasse. Evenals Boskant 1 trouwens, dat daar bij aanvang van de derby, door de 3-0 achterstand van Herpinia bij SDDL, al zeker van was.

Of dat gegeven nog meespeelde bij de thuisclub zullen we wel niet meer kunnen achterhalen, maar feit is wel dat de thuisclub er, na rust met name, eigenlijk niet veel van bakte en met name op wilskracht (en scorend vermogen) ruim werd overtroefd door Ollandia. Het zal bij Boskant de resterende wedstrijden, met a.s. zondag de derby tegen koploper Nijnsel uit, duidelijk anders moeten om deze competitie niet af te sluiten op plaats 10, net boven de degradatiegrens!

Na een aan beide zijden aftastend begin waren de eerste kansjes voor Boskant. De steekpass van Mark van der Heijden, in de 14e minuut, was jammer genoeg net iets te hard voor Pieter van de Warenburg. In de 25e minuut kreeg Pieter de bal wel in de voeten, maar z'n inzet vanuit een halve draai, kon eenvoudig worden gepareerd door Ollandia doelman Tom Wouters. Heel even veerden de Boskant supporters in de 27e minuut op bij de uithaal van Geert van Gils, maar zij zagen z'n inzet een metertje voorbij de kruising vliegen. In de 30e minuut pas kreeg Ollandia een eerste kans. Na een corner werd de bal van dichtbij in de handen van Boskant doelman Geert Foolen gekopt. Eigenlijk vanuit het niets kwam Ollandia op voorsprong. Rob van der Heijden was er als de kippen bij om slecht uitverdedigen en aarzelend ingrijpen van Geert af te straffen en de 0-1 op het scorebord aan te tekenen.
Na rust bouwde Ollandia de voorsprong uit. In de 51e minuut was er nog wel een kansje voor de thuisclub toen de voorzet van Mark bijna de inlopende Roy van der Linden bereikte, maar daarna was Ollandia duidelijk de bovenliggende partij. In de 54e minuut was Arno van Oss dicht bij de 0-2 toen hij na een goede voorzet van Jan Wouters van dichtbij de benedenhoek op zocht, maar Geert reageerde attent en kon de bal nog net corner tikken. Het bleek slechts uitstel van executie! In de 58e minuut namelijk counterde Ollandia op links opnieuw via Jan; zijn (perfecte) voorzet bereikte bij de 2e paal Robert Erven die wel raad wist met deze kans en strak binnenschoot: 0-2.  Vier minuten later had Jan de wedstrijd definitief kunnen beslissen toen hij vrij opdook voor het Boskant doel. Z'n inzet werd knap door Geert voorbij de paal getikt. In de 73e minuut leek de aansluitingstreffer in de maak, maar Rens van de Wijdeven had de pech dat z'n inzet via een hand van een van de verdedigers slechts een corner opleverde. Aangeschoten vlg's een  goed leidende scheidsrechter Celik. In de 80e minuut maakte hij echter een klein beoordelingsfoutje toen hij Arno van Oss in buitenspelpositie niet terugfloot. Arno bleef ijzig kalm, passeerde Frank en gooide de wedstrijd definitief op slot: 0-3. Net voor het einde had Boskant de hatelijke nul van het scorebord kunnen halen toen A-junior Emiel van den Elsen een voorzet prima terug kopte, maar Mike van der Heijden miste de bal zodat ook deze kans niets op leverde.