Berkel te sterk voor heren MHC

Berkel dat gedurende de competitie steeds verder is afgezakt en de nummer 1 positie niet wist vast te houden had al een aantal wedstrijd o prij verloren. Rooi dat haar laatste drie wedstrijd ook niet wist te winnen, kon hier tegen Berkel mogelijk verandering in brengen.

Meteen in het begin van de wedstrijd kreeg Rooi een aantal grote mogelijkheden op de openingstreffer. Edo Swinkels werd diep gestuurd en samen met Tom van den Akker kwamen zij net niet tot scoren. Berkel dat nog geen een keer echt gevaarlijk was, kreeg na een kwartiertje spelen haar eerst corner. Het was meteen raak, de bal vloog hard en hoog in de touwen. Net voor rust kreeg Berkel weer een corner, die er wederom inging.

Zo net voor rust was dit een kleine tik voor de ploeg van Eugene Ficheroux. Na rust moest Rooi op zoek naar een doelpunt waardoor het wat meer risico ging nemen en verder naar voren ging spelen. Dit resulteerde in een aantal grote kansen, maar telkens kwamen de Rooise mannen niet tot scoren. Aanvoeder Joep Bastings was nog dicht bij een treffer met zijn backhand, maar ook deze wilde er niet in. Toen Berkel Enschot vervolgens de 3-0 maakte leek het een verloren zaak. Niets was echter minder waar want Rooi knokte zich volledig terug in de wedstrijd door twee treffers kort achter elkaar te maken.

Willem van der Heijden zorgde met een backhandschot voor de 3-1. Kort na zijn treffer maakte hij zijn tweede treffer, snoeihard in de kruising 3-2. De spanning was volledig terug. Rooi probeerde nog een treffer te maken, maar kreeg de rekening gepresenteerd van haar aanvallende intentie. Berkel onderschepte de bal na een Rooise aanval en speelde deze counter goed uit. 4-2, kort hierna floot de scheidsrechter af.