Foto: Rene Kreeftenberg
Foto: Rene Kreeftenberg

Nieuwe rally op het programma van VDZ Racing

Sport

Op zaterdag 18 april zal de tweede wedstrijd in de Nissan 350Z Challenge verreden worden, de Rally van Putten. VDZ Racing met coureur Roel van der Zanden (Sint-Oedenrode) en navigatrice Ilse van de Sande (Nuenen) staat ook aan de start van deze rally, die vorig jaar zijn primeur beleefde op de nationale rallykalender.

Naast de complete 350Z Challenge (wederom 9 teams aan de start) zullen er totaal ruim 60 teams deelnemen aan de rally, aangevuld met ruim 25 teams in de short-rally. Op de deelnemerslijst zijn vooral veel Mitsubishi EVO's, BMW's en 350Z's te vinden. Voor Roel is dit een nieuwe wedstrijd, terwijl Ilse vorig jaar deze rally al heeft genavigeerd. Met het toegenomen vertrouwen in elkaar en de auto, belooft het een spannende rally te gaan worden. De auto is na de Tank S Rally grondig onder handen genomen, de reden van uitval moest gevonden worden en dat was niet makkelijk. Uiteindelijk werd de oorzaak van het euvel gevonden in een zekering die geen goed contact maakte.

Roel: "Ik ben erg benieuwd naar Putten. Vorig jaar was het er erg nat en vettig. Veel rijders hadden toen moeite de auto's over de proeven te sturen en, om eerlijk te zijn, hebben we dat met de TankS wel weer gezien. Ik hoop op mooi droog weer zodat Ilse en ik serieus op scherp kunnen rijden. De auto is er klaar voor en we zijn er erg op gebrand de potentie er ook uit te gaan halen." De Rally van Putten vindt dus plaats op zaterdag 18 april. De eerste auto zal om 12.45 vertrekken uit het Servicepark (locatie: Industrieterrein Keizerswoert, Handelsweg, Putten) en om 13.01 aan de eerste proef beginnen. Er staan 8 klassementsproeven op het programma, goed voor ruim 140 kilometer op snelheid. De eerste auto zal rond 21.45 over het finishpodium rijden (Fontanusplein, Putten). Op dit moment is nog niet duidelijk met welk startnummer VDZ Racing gaat rijden.Voor meer informatie: www.rallyvanputten.nl