Afbeelding

Fotoclub Rooi laat zich van beste kant zien

Algemeen

Fotoclub Rooi hield afgelopen weekend tijdens Pasen weer haar jaarlijkse expositie. Bijna honderd foto's werden opgehangen in de wandelgangen van Odendael, verzorgd door leden van de vereniging.

De foto's bij de receptie deden mee aan de bondsfotowedstrijd. Dé wedstrijd voor amateurfotografen. Met deze wedkamp deden zo'n 189 clubs mee en Fotoclub Rooi behaalde dit jaar de 70e plaats. Het jaar ervoor was net wat succesvoller, met een 32e plaats. Desalniettemin vonden de bezoekers en de bewoners van Odendael het prachtig werk.

''Voordat we deze expositie hier houden, mogen de leden altijd tien foto's insturen'', vertelt Guus Boot, fotograaf en penningmeester van de club. ''Dan volgt er een soort ledenavond waar alle foto's voorbij komen en kan er gestemd worden. Zo kan de fotograaf zelf een goed beeld krijgen bij wat wel of niet aanspreekt en kan hij de mooiste uitkiezen.'' Uiteindelijk hangen er zo'n vijf à zes foto's per lid op de expositie. Zo'n 18 van de 22 leden hebben er hun werk opgehangen.

''Doordat we niet een vast thema hebben is er veel variatie in de foto's'', gaat Guus verder. ''We hebben natuurfoto's, maar ook straatfotografie en architectuur bijvoorbeeld. Zo heb je ook een breder publiek wat eropaf komt.'' Bezoekers hadden ook de mogelijkheid om te stemmen op de drie foto's die zij het mooist vonden. Zo krijgen de fotografen ook wat feedback en eventuele tips en tops. ''Ik denk dat we dit weekend wel de tweehonderd bezoekers gaan halen, en dan tel ik de bewoners hier nog niet mee'', vertelt een trotse voorzitter Hans Vervloed. Voor geïnteresseerden die de foto's nog niet hebben gezien, of wie ze nog eens wil zien, blijven de foto's nog tot en met 25 juni dit jaar hangen. Dat geldt ook voor de tien foto's van de bondsfotowedstrijd.