null
null

'Onbereikbare' Dorpswinkel Boskant op sterven na dood

Algemeen

Sint-Oedenrode - De uitbater van Dorpswinkel Boskant, Jan Hellings, is des duivels. Zijn winkel wordt met de dag onbereikbaarder. Afgelopen week draaide hij 40% minder omzet. "Als ik voor volgende week donderdag niet ergens 10.000 euro vandaan kan halen, dan moet ik sluiten", foetert hij. De ondernemer hoopt op een borgstelling via de gemeente, maar die kans acht hij klein.

Hellings is vooral ontevreden over de uitvoering van de revitalisering van het dorpsplein. "Het zou in fases gerealiseerd worden. Eerst het ene deel van het plein en daarna het ander. Nu ligt echter alles open! Ik ben alleen per helikopter bereikbaar! Vanmorgen kwam ik terug van een gesprek bij de gemeente. Er was een stuk stoep aangelegd, maar wat denk je? De laatste drie meter naar mijn winkel bleek nog steeds modder! Dat was voor mij de druppel….", zegt Hellings, nog steeds ontdaan.
Enkele weken geleden liet de gemeente blijken begrip te hebben voor de klagende ondernemer. Toch is er volgens Hellings sindsdien niets gedaan om de boel te verbeteren. Hellings: "Het plan wordt straks hartstikke mooi. Het moet het dorp meer leefbaar maken, maar op deze manier gebeurt het tegenovergestelde." De gemeente en de wethouder waren vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.