Afbeelding

Kleurrijke markten; Couleur Locale, Feel Good en Pop&Co

Cultuur

Sint-Oedenrode - Onder de naam Amazing Colours Festival worden van 18 tot en met 21 juni de Rooise Culturele dagen gehouden. Dit festival is geïnitieerd door het Cultureel Platform en richt zich dit jaar specifiek op jeugd en jongeren.

Zaterdag 20 juni wordt een heuse festivaldag. Het buitenpodium, de tuin en ruimte rondom Mariëndael worden omgetoverd tot een festivalterrein, alles in het thema 'Amazing Colours.'

Onder de noemer 'Couleur Locale' is er van 10.00 tot 14.00 uur een 'zelfgemaakte' markt waar Rooise creatievelingen hun eigen producties kunnen tonen en verkopen en waar allerlei zelfgemaakte (streek)producten te koop zijn. Het geheel wordt omlijst door een gezellig sfeertje met live muziek en bijpassende aankleding. Vanaf 14.00 uur zal deze markt transformeren in een 'Feel Good market' waar jongeren kunnen rondsnuffelen, eigen creaties kunnen tonen en aan de man kunnen brengen en kunnen deelnemen aan creatieve workshops. Vintage ruilmarkt, haarcreaties, graffiti, kliederen en kladderen en wat lekkers eten en drinken... zijn slechts een greep uit de te realiseren activiteiten. Al dwalend langs de kraampjes komen de bezoekers bij het hart van het festival; het buitenpodium van Mariëndael. Daar zetten de bandjes van Pop&Co vanaf 15.00 uur een knallend programma neer. Deze festivaldag wordt 's avonds afgesloten met een surprise-act. Zet deze datum in je agenda en zorg dat je erbij bent! Nieuwsgierig? Volg Amazing Colours Festival op Facebook of lees DeMooiRooiKrant!