Afbeelding

Werkgroepen Damiaancentrum Nederland

Verenigingen

Stichting Damiaancentrum Nederland dankt haar naam aan Pater Damiaan. Damiaan de Veuster (1840 – 1889) heeft gewerkt met melaatsen op Molokaï (Hawaï). Door zijn daadkracht en solidariteit met de zwaksten maakte hij van de leprakolonie een leefbaar oord. Zijn belangeloze inzet is een inspiratie voor onze stichting.  Het Damiaancentrum heeft daarom als doelstelling kwetsbare mensen een plek te bieden om elkaar te ontmoeten, samen te werken en te inspireren om er voor elkaar te zijn.

Door het Damiaancentrum wordt de doelstelling in de praktijk gebracht door een groep van 30 vrijwilligers waaronder een tiental mensen die zelf ook tot onze doelgroep behoren. Mensen die kwetsbaar zijn vanwege een hele zwakke gezondheid, psychische beperkingen of ernstig traumatische ervaringen. De activiteiten van het Damiaancentrum zijn verdeeld over diverse werkgroepen.

Werkgroep Inspiratie voor mensen die behoefte hebben aan contact en een zinvol gesprek. Elke derde zondag van de maand organiseert deze werkgroep de zogenaamde 'Gesprekken te Pas'. Hierbij is iedereen, ook u, welkom.
Er wordt een onderwerp gekozen voor gesprek en een gedicht waarover de deelnemers van gedachten wisselen gedurende een korte wandeling.