Top2000Quiz in 'De Ossekop': Een feest der herkenning

Roois nieuws
Op veel plaatsen is de Top 2000 aan het einde van het jaar een niet te missen radioprogramma. Toch maakten de echte fans van deze hitlijst dinsdagavond 30 december  jongstleden even tijd vrij. In 'De Ossekop' werd toen de enige echte Rooise Top2000Quiz gehouden. Edward Groenendaal tekende voor de tweede editie van deze quiz. Het team 'De Natte Plek' onder aanvoering van Ton Schoo, kon aan het eind van de avond de titel op haar naam zetten.

Het Top2000café in Hilversum is zeker veel groter dan 'De Ossekop'. Maar wat gezelligheid en sfeer betreft stak het café aan de Heuvel er met kop en schouder bovenuit. Er hadden zich maar liefst negentien teams ingeschreven, meer dan het dubbele van vorig jaar.

“We hebben negen categorieën met vragen, maar als we in tijdnood komen dan vervalt er één van”, zegt Edward Groenendaal. “De vragen zijn heel uiteenlopend, maar hebben natuurlijk met elkaar gemeen, dat ze over de Top 2000 en de platen die daarin staan gaan. Als het maar even mogelijk is, dan ondersteunen we een vraag met een muziekfragment, want daar draait het tenslotte allemaal om”.

Jongensnamen

De kennis van de deelnemers werd danig op de proef gesteld. Titels van platen uit een cryptische omschrijving halen. Maar ook op basis van korte fragmenten werd van de deelnemers verwacht dat ze de titel van een plaat konden noemen. Of wat te denken van de rubriek waarbij op basis van een muziekfragment een jongensnaam moest worden genoemd die in de titel of de naam van de band zat. Maar ook algemene vragen over de Top 2000, zoals de hoeveelste editie in 2014 werd samengesteld, pijnigde het brein van menig deelnemer.

Na de laatste vraag was het wachten op de uitslag. Wil en Ans van der Linden controleerden de antwoorden en telden de punten bij elkaar. Terwijl Wil en Ans telden draaide de muziek door. En wat zou het mooi zijn geweest als het ultieme Top 2000 gevoel, die unieke mix van oude, nieuwe, rustige en harde muziek die tijdens de quiz perfect werd verbeeld, ook daarna nog te horen zou zijn geweest.

Feest der herkenning
Na het tellen van de punten kwam het team “De Natte Plek” als beste uit de bus. Dit team, dat zelf verantwoordelijk is voor de organisatie van de PubQuiz in het Dommeltje scoorde het hoogste aantal punten. “Ook als we de antwoorden niet van te voren kennen, dan weten we het meest”, zo is de eerste reactie van Ton Schoo. “Het was een feeste der herkenning. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat we ook wel wat geluk hadden dat juist alle muziek en vragen in ons straatje pasten”.


Kijk hier naar de foto's van de Top2000Quiz>>>>