Afbeelding

Monique Gevers wint de Wim van de Ven Bokaal

Roois nieuws
Tijdens het door de Rooijse ruiters jaarlijks georganiseerde kerstconcours wordt in het springen klasse B de Wim van de Ven Bokaal uitgereikt.

Dit jaar viel de eer aan een lid van de Nijnselse ruiters. Monique Gevers reed met haar paard Edimero Fl twee foutloze rondes en ontving 81,5 stijlpunten. Ze behaalden de eerste prijs en mochten de bokaal in ontvangst nemen. Verder startte in deze klasse Mandy Jansen met haar paard Elios S. Zij ontvingen de zesde prijs na twee foutloze rondes en 75 stijlpunten. Bart Kluijtmans en zijn
paard Floret D werden in de barrage door de jury beloond met 74,5 stijlpunten. Dit was goed voor de zevende prijs.
De klasse L werd door Marwin van den Nieuwenhuijzen en zijn paard
E.R.P. van www.olland.biz na twee foutloze rondes winnend afgesloten. Ashley Peters startte haar paard Balinda FS ook in deze klasse en zij pakten de vijfde prijs. Thom van Dijck startte meerdere paarden in deze klasse. Met zijn paard Fanny behaalde hij ook de vijfde prijs. Thom en zijn paard Cinderella Z behaalden de zesde prijs. De zevende prijs behaalde Thom met zijn paard Domingo.
In de klasse M eindigde Suzan van Gastel en haar paard Don Carlos na twee foutloze
rondes op de derde plaats. In deze klasse startte Suzan tevens haar paard Dr. Dre. Ook Dr. Dre liet twee rondes alle balken in de lepels liggen en ze haalden de vierde prijs.
Juliët Boshardt startte haar paard Dutch Pride VDT ook in de klasse M. Na een foutloze
eerste rondes bleven in de barrage helaas niet alle balken liggen en behaalden ze een zevende prijs.
In de klasse Z liggen de balken in het basisparcours op 1.30 meter hoogte. Goofie W, het paard van Marwin van den Nieuwenhuijzen, en Breaker, het paard van Noortje Gevers, lieten in het basisparcours alle balken in de lepels liggen. In de barrage liggen de balken nog eens 10 cm hoger. Marwin en Goofie W behaalden een tweede prijs, Noortje en Breaker mochten zich als derde opstellen in de prijsuitreiking van de klasse Z.
In de klasse ZZ kwam Marwin van den Nieuwenhuijzen aan de start met zijn paard Tjong-jonge. Ze behaalden een derde prijs na een foutloos basisparcours en een barage rit waarbij de balken 1.50 meter hoog lagen.