Rooise Micky krijgt prestigieuze studieplek in Londen

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - “Ik vind leren heel leuk”. Een andere verklaring heeft ze gewoon niet, Micky Vennings uit Rooi. In haar genen lijkt het in ieder geval niet te zitten. Haar ouders hebben een bescheiden opleiding gehad en een gewone baan, haar jongere broer doet MBO-V.

Feit is, dat de achttienjarige IB/TVWO- leerlinge een gooi deed naar een studieplek aan de Queen Mary University, die een plek heeft in de wereld top tien van de universiteiten. En daar nog werd aangenomen ook. “Voorlopig” haast Micky zich te zeggen. “Om definitief aangenomen te worden moet ik voor mijn examen gemiddeld minimaal een acht halen. Maar dat gaat wel lukken.” Volgens Rob Lucas, haar tweetalig geschiedenisdocent, kan Micky’s situatie als bijzonder worden beschouwd.
Ze noemt zichzelf perfectionist. Maar een nerd is ze duidelijk niet. In haar vrije tijd doet ze de dingen die haar leeftijdsgenoten doen, op school heeft ze vriendinnen, een vriendje heeft ze ook al. Die ligt op de bank het interview mee af te luisteren. Op de lokvraag “is je vriendje net zo slim als jij?” reageert hij amper, maar even later mengt ‘de huiskamer’ zich dan toch in het gesprek. “Ze moet zelf een keus maken, dat kan ik niet voor haar doen” zegt haar moeder. Haar vriendje, dat haar straks veel minder gaat zien, wil vooral het beste voor Micky. “Ge moet ’t gewoon doen!”

Lees deze week verder in DeMooiRooiKrant