Wie doen er mee aan de Prinsenzittingen?

Roois nieuws
Op 16 januari vindt de eerste avond plaats van de jaarlijkse Prinsenzittingen. Het zal wederom een show worden met een bonte mix aan artiesten. Wie doen er allemaal mee? De komende weken stellen we een gedeelte van de artiesten voor. Alhoewel sommigen al bekend zijn bij een groot publiek…Deze week: Blaaskapel Tiona en Infinity.

Blaaskapel Tiona:
Hoe vaak hebben jullie al meegedaan aan de Prinsenzittingen?
“Als Blaaskapel Tiona hebben we 13 jaar onze bijdrage geleverd aan de Prinsenzittingen.
Meer dan de helft van onze leden heeft al meer dan 20 jaar meegedaan doordat zij ook bij andere muziekgezelschappen hebben gespeeld die de zittingsavonden hebben opgeluisterd.
In 2015 zijn er twee leden die dan voor het 30e jaar meedoen!”

Wat vinden jullie het leukste aan het deelnemen?
“Het mooiste is natuurlijk het muzikaal opluisteren van de Prinsenzittingen. Daarbij proberen wij zoveel mogelijk bij het op- en afgaan van de artiesten passende muziek te spelen, zoveel mogelijk aansluitend bij de act. Desnoods schrijven we de muziek daarvoor zelf.
De muziek bepaalt een groot deel van de sfeer, dus wij doen ons uiterste best telkens weer nummers te vinden om het publiek “uit haar dak” te laten gaan. Als dat dan lukt geeft ons dat een enorme voldoening.”

Hoe ziet jullie act er dit jaar uit?
“Die is elk jaar hetzelfde van opzet. Vlak voordat de avond begint spelen we een paar feestelijke nummers om de stemming er vast in te brengen. Vervolgens begeleiden we een groot aantal artiesten bij opkomst en afgang. Tussendoor nog ooit een nummer als het podium wat ingericht moet worden. Na het slotnummer en einde van de zittingsavond is het podium voor ons en spelen wij nog ongeveer een uur om de sfeer er nog even goed in te houden.”

Hebben jullie een leuke anekdote over de Prinsenzittingen?
“Al weer enige jaren geleden, tijdens ons slotblok, ging onze slagwerker Piet van de Sande, helemaal uit zijn dak. Lopend op catwalk met zijn grote trom ging hij een solo geven. En dat deed hij niet zomaar, maar zelfs liggend op zijn rug. Dat was geheel onverwacht maar het publiek vond dat prachtig!”

Willen jullie verder nog wat kwijt?
“Wij hebben da langste “act” van de avond. Om 19:00u beginnen en eindigen we pas na 01:00u
Dat is bijna een werkdag. Ook vergt het wel enige maanden voorbereiding. Muziek afstemmen met de artiesten, sommige muziek zelf schrijven, muziek voor het slotblok zoeken. En natuurlijk repeteren. Maar we doen dit met veel plezier. Elk jaar krijgen we complimenten van de artiesten, de organisatie en natuurlijk het publiek. En dat is waar we het voor doen. Dat onze bijdrage aan de Prinsenzittingen voor een zo groot publiek mede bij draagt aan het succes!”

Infinity
Voor de hoeveelste keer doen jullie mee aan de Prinsenzittingen?
“Wij doen voor de zesde keer mee als dansgroep Infinity.”

Wat maakt het voor jullie iedere keer zo leuk om mee te doen?
“Infinity bestaat uit een groep vriendinnen die het gezellig vindt om samen te dansen. Reden voor ons om ieder jaar weer mee te doen met de zittingen heeft, naast het optreden, vooral ook te maken met de sfeer met de commissie en onderling tussen de artiesten. Die sfeer is bijna niet uit te leggen, maar het is erg leuk om te zien dat iedereen zich voor 100% inzet om vier mooie avonden te maken. Daarnaast vinden wij de sfeer in de zaal tijdens ons optreden altijd uitbundig waardoor wij nóg enthousiaster worden!”

Wat is de leukste reactie die jullie ooit gehoord hebben?
“Door onze verrassende optredens krijgen we vaak verbaasde en voor ons vreemde reacties. Die reacties zijn ieder jaar anders en eigenlijk altijd leuk voor ons. Enkele voorbeelden die ons zijn bijgebleven: 'Goh, wat zijn jullie toch snel met omkleden, dat lukt mijn vrouw echt niet!' Of 'Ik vind het altijd zo leuk als jullie van het podium af gaan! Eh, ja ik bedoel dat liedje!'”

Hebben jullie nog een leuke anekdote over de Prinsenzittingen?
“Afgelopen jaar na de zittingen werd er een huwelijksaanzoek gedaan, nouja bijna dan. Iedereen die nog aanwezig was bij het feest heeft dit meegekregen. Degene die, bijna, gevraagd werd, zag het niet aankomen en sprong van schrik achter een andere dame van Infinity. Ondertussen ging de desbetreffende man toch net niet op z'n knieën, maar wilde gewoon even de microfoon afgeven!”

Willen jullie verder nog wat kwijt?
“De commissie en artiesten zijn al weer maanden bezig met voorbereidingen om er wederom een mooie afwisselende avond van te maken en wij als Infinity hebben daar weer alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Dus we komen jullie graag tegen tijdens een van de avonden.”