Kerstsfeer bij buitenschoolse opvang De Verbinding

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Iedereen weet het nog uit de eigen jeugd; verkleed als Joseph, herder, Maria, engel en soms als schaap meedoen met een kerstspel. Oefenen en kerstsfeer maken in het lokaal. En dan als hoogtepunt het spel opvoeren voor de verzamelde ouders. Sfeervolle, romantische ervaringen met kerstkransjes, koffie en limonade toe.

Tegenwoordig is de buitenschoolse opvang bij uitstek een plaats voor kinderen om met elkaar kerstsfeer te beleven, te oefenen en uiteraard om het resultaat van alle voorbereidingen te presenteren aan ouders.
Afgelopen week werd zo bij De Verbinding op verschillende plaatsen de intimiteit en gezelligheid van kerstmis opgeroepen. Altijd met lekkere hapjes en drankjes. Op sommige plaatsen maakten kinderen en ouders samen kerststukjes, lazen kinderen hun kerstwensen aan ouders voor, werden zelfgemaakte glitterjurkjes en stoere lichtgevende shirts geshowd ,werden kerstliedjes gezongen en werd het kerstspel in veel varianten opgevoerd. Elke groep, elke locatie werkte zo op een eigen wijze aan de verbinding met kerstmis; soms met de Kerstman als aandachtig toeschouwer, soms met een bijzonder muzikaal talent; altijd met veel sfeer en aandacht voor het jonge leven. Zo blijven ook onze komende generaties verbonden met het kerstmis. Voor ouders en kinderen is er een impressie met foto’s terug te vinden op de website van De Verbinding ( www.deverbinding-sintoedenrode.nl ).