Afbeelding

Fanfare Nos Jungit Apollo speelt Sylvesterconcert

Roois nieuws
Het Sylvesterconcert is inmiddels een traditie op de concertagenda van NJA. Dit jaar is het er wel één met een zeer bijzonder tintje: Carlo Balemans neemt na 17 jaar afscheid als dirigent van Nos Jungit Apollo. Een mooi hoofdstuk in het 150 jarig bestaan van de fanfare wordt hiermee afgesloten.

Carlo nam in 1997 het (dirigeer)stokje over van Frans Hendrikx. In de jaren dat Carlo muzikaal leider was zijn er onder zijn hoede veel mooie en vernieuwende projecten uitgevoerd. Zo was er in 2001 een langdurige samenwerking met Gerard van Maasakkers en werden de ODA’s midzomernacht concerten opgezet: vernieuwend en inspirerend. Het recentelijke promsconcert met de Queensymphony was ook zo’n topper. Daarnaast werd er ook bij de diverse concoursen steevast een ruime eerste prijs behaald. De laatste jaren heeft fanfare NJA veel energie gestoken in (opleiding van) jeugdleden. Carlo had dan ook tevens het opleidingsorkest onder zijn hoede. Terugkijkend naar de 17 jaar Sint - Oedenrode is dat dan ook waar hij met een goed gevoel op terugkijkt: Mooi dat de energie die daarin wordt gestopt zich nu steeds beter laat zien (en horen) in het groot orkest. Zo zal Lucas van der Endt volgend jaar trompet gaan studeren in Rotterdam en is op het Sylvesterconcert ook te beluisteren met een solo. Carlo is nog volop actief in de muziek. Zie ook zijn website: http://www.carlossoundtripxxl.com Bij dit concert was NJA één van de deelnemende orkesten.
Dit Sylvesterconcert is voor u als publiek een uitgelezen gelegenheid om Carlo de hand te schudden.
Het Sylvesterconcert zal muzikaal in het teken staan van een terugblik naar afgelopen jubileumjaar.
Uit de diverse concerten van het afgelopen jaar speelt NJA een gevarieerd aanbod. In het voorjaar ging NJA in Olland nog “Latin”, heeft met oude vrienden muziek gemaakt en herinneringen opgehaald met het “meets Friends” concert en nieuwe vrienden gemaakt tijdens het Promsconcert. Vanuit dat laatste concert hebben we duo Cens bereid gevonden nogmaals samen met NJA voor het voetlicht te treden.
Zoals u gewend bent vindt dit concert plaats in de Beurs. De entree is gratis, uw vrijwillige bijdrage stellen we echter zeer op prijs. Zondag 28 december, 20:00 uur.