Afbeelding

Prima wedstrijdweekend voor Dioscuri: twee keer winst

Roois nieuws
Een druk programma dit weekend voor Dioscuri. Zowel op zaterdag als zondag kwamen teams van de Rooise turnvereniging in actie tegen sterke regionale tegenstanders.

Op zaterdag 20 december nam het 3de divisie bovenbouwteam van Dioscuri het in een oefenwedstrijd op tegen Educa uit Veghel. Namens Dioscuri kwamen Sterre van den Brand, Ilse van der Heijden, Eline Mathôt en Jade van Vechel in actie. De wedstrijd begon op sprong, waarbij Ilse een mooie 2e plaats op dit onderdeel behaalde: 11.50 punten! Ook Jade liet een prima sprong zien, goed voor 11.15 punten. Na de sprong stond de brug op het programma. Op dit onderdeel behaalde Sterre met 12.05 punten een hele fraaie 1e plaats, en de goed uitgevoerde oefening van Eline was goed voor 10.95 punten en een mooie 2e plaats. Op het volgende onderdeel, balk, turnde Sterre een een prima oefening, welke werd beloond met 11.75 punten, de hoogste score op dit toestel. Eline behaalde met 10,50 punten wederom een mooie 2e plaats. Tot slot het onderdeel vloer. Sterre had een topdag, want ook op dit onderdeel behaalde Sterre met 12.15 punten de 1e plaats. Ook Eline wist met haar sierlijke en elegante oefening een hele mooie score van 11.1 punten te behalen op dit onderdeel, goed voor een 3e plaats. Sterre behaalde de 1e plaats in het eindklassement. Eline werd knap 2e. Met 26,92 punten verschil (133,50 tegen 116,58) behaalde Dioscuri een ruime winst! Als team kregen ze zo net voor de Kerstdagen heel toepasselijk gouden kerstballen omgehangen als medailles. We zijn trots op het prachtige teamresultaat van onze dames. Een mooie oefening voor de individuele voorwedstrijden voor de 3e divisie op 10 en 11 januari 2015.
Zondagmiddag 21 december stond voor het Dioscuri D1-1 team de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma, tegen het altijd sterke Variant Dit talentvolle team bestaat uit Amy Jones, Anouk van den Brand, Evi van de Meerendonk, Juul van Bogget en Kaya van der Wijst. Het werd een zeer spannende wedstrijd, waar de teams aan elkaar gewaagd waren. Het eerste onderdeel was brug, waar Anouk de hoogste score behaalde en ook Evi een fraai uitgevoerde oefening liet zien. Hierna volgde sprong waar Anouk een streksalto en Kaya een mooie salto turnde. Vervolgens was het onderdeel balk aan de beurt, waar met name Juul uitblonk. Tot slot was het tijd voor vuurwerk op de vloer, waar Amy, Juul en Anouk met spectaculaire arabier-dubbele flikflak combinaties hoge scores neerzetten. Mede door deze goede oefeningen haalde de meiden de volle buit binnen: 203.20 voor Dioscuri tegen 199.575 voor Variant. Op zaterdag 17 januari treedt het team weer aan voor hun tweede competitie wedstrijd, dan tegen HT’35 uit Helmond.