Odisco pakt twee punten met sterke tweede helft

Afgelopen zondag speelde Odisco tegen Alico uit Schijndel. Een tegenstander die Odisco kent en waar de dames het altijd moeilijk mee hebben. Er zou dus alert en fel gespeeld moeten worden, om de druk te blijven houden op de tweede plaats.

Odisco begon slap aan de wedstrijd: er werd slecht verdedigd en aanvallend werd fout op fout gemaakt. Zo stond Alico op 0-4 na 8 minuten. Alico vroeg nu een
time-out aan, wat een mooi moment was om Odisco alerter en vooral feller in de verdediging te krijgen. Odisco pakte dit op. Het spel bleef ondermaats, maar verdedigend stond het een stuk beter. De aanvallen bleven gehaast en slordig. Toch kon Odisco 3 doelpunten maken en kreeg het voor de rust geen doelpunt meer tegen. Meike Leenderts en 2x Marlon van Heeswijk scoorde voor Odisco.
In de rust werd verteld dat vooral de balplaatsing beter moest. Ook moest Odisco feller blijven, verdedigend stond het nu beter en dat moest zo blijven.
Het leek de 2e helft of er een andere ploeg uit de kleedkamer was gekomen. Odisco was fel, gretig en speelde verzorgder. Na de 10 minuten stond het 4-6. Lisa Wouters maakte de 4e voor Odisco. Na de 4-6 speelde Odisco goed, zocht het de juiste kansen en gaf het verdedigend niks meer weg. In een time-out werd de ploeg nog verteld slim te spelen en goed naar de juiste kansen te zoeken. Dit werd uitstekend uitgevoerd en Odisco kwam na 18 minuten op 6-6 via Dena Essens en Maré Meijs. Hierna ging Odisco rustig verder en zocht steeds de juiste kans. Via Lisa Wouters, Dena Essens, Myrthe van Heereveld, Meike Leenderts en Marlon van Heeswijk kon de eindstand zo op 11-6 gezet worden.
Odisco speelde een hele zwakke eerste helft, maar een super sterke 2e en kon zo de druk op de 2e plaats behouden. Odisco heeft nu 3 weken rust en speelt weer op 11 januari.