Brabant Water houdt drinkwatertarief voor derde jaar op rij gelijk

Roois nieuws
Alle huishoudens en bedrijven in Brabant betalen volgend jaar hetzelfde voor hun drinkwater. Brabant Water zorgt voor het derde jaar op rij dat het drinkwatertarief stabiel blijft: 46 cent (exclusief belastingen) voor 1.000 liter water. Ook het vastrecht wordt niet verhoogd. De gemiddelde rekening voor een huishouden blijft in 2015 per jaar € 155 (inclusief alle belastingen).

Efficiënt werken en tegelijkertijd investeren
Brabant Water verbetert zich voortdurend en werkt daardoor steeds efficiënter. Dit maakt het mogelijk veel te investeren in de watervoorziening en de dienstverlening aan de klanten, zonder de tarieven te verhogen. Dit ondanks de inflatie. Brabant Water werkt bijvoorbeeld met een ambitieus saneringsprogramma hard aan een toekomstbestendig leidingnet en verlaagt daar waar nodig de hardheid van het drinkwater. Op veel locaties is dit al gebeurd.

Klant profiteert van duurzame en innovatieve oplossingen
Als eerste klimaatneutrale drinkwaterbedrijf van Europa blijft Brabant Water zich ook in 2015 onverminderd inspannen om zo duurzaam mogelijk te werken. Daarbij wordt steeds gezocht naar innovatieve oplossingen. Het ontharden van het drinkwater is hier een voorbeeld van. Het zorgt ervoor dat de klant minder energie en zeep hoeft te gebruiken en bovendien worden de reststoffen, die bij het onthardingsproces ontstaan, volledig hergebruikt. Dit levert niet alleen het milieu, maar ook Brabant Water voordeel op. En dat komt weer ten goede aan de drinkwatertarieven.

Meer informatie over de drinkwatertarieven voor 2015 vindt u op www.brabantwater.nl .