Afbeelding

Levende kerststal Olland

Roois nieuws
Op zaterdag 13 december 2014 is op het Dorpsplein in Olland de kerststal weer opgebouwd. De stal met beelden is te bezichtigen t/m 9 januari. Je kunt er tegen betaling een kaarsje aansteken. Het geld daarvan gebruiken ze voor de instandhouding van de (levende) kerststal.

Een ‘levende’ stal, want op kerstavond van 20.30 tot 22.00 uur en op tweede kerstdag van 11.00 tot 12.30 uur worden de beelden in de kerststal omgeruild voor levende figuren. Maria en Jozef met het kindje Jezus, de engel, de herders en de drie koningen maar ook een echte ezel, schapen en een kalf zullen op kerstavond en tweede kerstdag in de kerststal te zien zijn. Een grote, helder verlichte kerstster leid je naar de stal op het Dorpsplein. Het kerstverhaal wordt verteld en er wordt muziek gemaakt, op Kerstavond door de Ollandse Dorpskapel, op Tweede Kerstdag komt fam. van Hoof kerstliederen zingen.

Als je op 24 december laat in de middag in Olland bent, loop je zelfs de kans Jozef en Maria tegen het lijf te lopen, die samen met hun ezeltje op zoek zijn naar een slaapplaats voor de nacht. En op Kerstavond om 20.30 uur zullen ze die eindelijk vinden….Dus kom ook de speciale Kerstsfeer proeven rond de brandende vuurkorven. Je wordt hartelijk ontvangen met warme chocomel of een glaasje glühwein.

Een groot aantal vrijwilligers staat ieder jaar weer klaar en zorgt ervoor dat de stal dit jaar zijn eerste lustrum kan vieren. De kerststalcommissie wil hen via deze weg daarvoor heel hartelijk bedanken.