Woningaanbod Wovesto binnenkort inzichtelijk

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Het woningaanbod van Wovesto is vanaf 2 februari 2015 inzichtelijk op de website www.daarwilikwonen.nu. Op die site komen ook de huur- en koopwoningen van collega corporaties St. Joseph (Boxtel) en Huis & Erf (Schijndel, Sint-Michielsgestel) te staan. Daarmee krijgen de huidige en toekomstige woningzoekenden een groter aanbod. Bovendien wordt het dagelijks vernieuwd.

St. Joseph en Huis & Erf werken al met een eigen aanbod. Voor de woningzoekenden van Wovesto wordt het allemaal een stuk transparanter. Straks valt iedere dag op één site te zien welke woningen er vrij zijn gekomen in de betrokken gemeenten. Op dit moment zijn er in de regio ruim 17.500 woningzoekenden bekend. Als iemand nu in aanmerking wil komen voor een woning in Schijndel of Boxtel dan moet die zich eerst inschrijven. Dat is straks voorbij. Iemand die bij Wovesto ingeschreven staat, maakt ook kans op een woning in de andere aangesloten gemeenten. Met deze gezamenlijk website hopen de corporaties het voor de woningzoekenden zo simpel en transparant mogelijk te maken. Er gelden straks overal dezelfde regels. Ook de aanvraag voor urgentie behandelen de corporaties gezamenlijk. “Voor die 17.500 woningzoekenden worden straks ineens 8800 woningen aangeboden. De diversiteit wordt groter, evenals de vijver waarin gevist kan worden”, vertelt Marcel Meulen, directeur Huis & Erf.

Iemand die de site scherp in de gaten gaat houden, maakt technisch gezien kans om zijn wachttijd te verkorten. Echter is het zo dat – als meerdere mensen zich aanmelden voor een woning – de plek op de wachtlijst bepaalt wie voorrang heeft. De papieren inschrijfformulieren verdwijnen en mensen krijgen ook geen post meer van Wovesto als ze in aanmerking komen voor een woning. Klanten die al ingeschreven staan, hoeven zich niet opnieuw in te schrijven. Ze krijgen nog te horen hoe ze zich bij de site aan moeten melden.
Mensen die buiten de site om geholpen willen worden, kunnen nog steeds via andere kanalen contact opnemen met de eigen woningcorporatie.