Afbeelding

Samenwerking Welzijn De Meijerij en Elde College

Roois nieuws
Welzijn De Meijerij en het Elde College gaan samenwerken. Het doel van deze samenwerking is tweeledig: enerzijds praktijk en onderwijs beter met elkaar te verbinden, anderzijds de ondersteuning van kwetsbare doelgroepen in Schijndel en Sint-Oedenrode te versterken.

De samenwerking krijgt vorm door het gezamenlijk gebruik van verschillende lokalen van Welzijn De Meijerij waardoor leerlingen in een praktijkomgeving onderwijs krijgen en waarbij zij verschillende activiteiten binnen het welzijnswerk zullen verrichten. Deze vorm van onderwijs is bedoeld voor leerlingen van het vmbo basisberoepsgerichte leerweg en vmbo OpMaat (een op maat-route als voorbereiding op het middelbaar beroepsonderwijs die moeite hebben met het reguliere onderwijssysteem). Leerlingen zullen zich onder andere bezig gaan houden met het assisteren in de keuken, dagopvang, ouderen helpen op het gebied van social media en tuinwerkzaamheden.

Woensdag 17 december geven de heer Gerard Spijkers, sectordirecteur vmbo/praktijkonderwijs en mevrouw Trix Cloosterman, directeur van Welzijn De Meijerij het startschot voor verdere ontwikkeling middels het ondertekenen van een intentieverklaring.