Willeke van der Velden met Enjoy kringkampioen klasse M2

Roois nieuws
Manege de Pijnhorst werd dit weekend in gebruik genomen door de Nijnselse Ruijters en Ponyruiters. De locatie werd omgebouwd tot een mooie dressuurpiste, waar de 4e selectiewedstrijd voor de dressuurruiters van kring Eindhoven werd gehouden.

Op zaterdag reed Willeke van der Velden met haar paard Enjoy de dressuurring binnen. Zij lieten een goede proef zien. Dit leverden hen dan ook voor de 3e keer op rij de overwinning op. Er is nog een selectiewedstrijd te gaan, maar deze combinatie is reeds voor de zoveelste keer, ditmaal in de klasse M2, verzekerd van het kringkampioenschap. In januari zal de laatste selectiewedstrijd in Eindhoven plaatsvinden, waar ook de officiële huldiging van deze combinatie zal plaatsvinden. Op zondag nam Anne de Beer deel in de klasse L1. Zij nam met Elibo een 5e prijs mee naar huis. In de klasse L2 verscheen Marlon de Haas in de ring. Zij mocht met haar paard Evita een ex aequo 1ste plaats noteren.
In Boxtel werd een springwedstrijd gehouden voor de paarden. De klasse L werd goed vertegenwoordigd door een tweetal Rooise Ruiters. Ben Jansen eindigde, na 2 foutloze omlopen met Madiba, op een 7e plaats. Marion Merks bleef ook foutloos met Dolf en eindigde op een 8e plaats. In de klasse Z/ZZ startte Bram van Gaal twee paarden. Met Wannebee nam hij, na een razendsnelle barrage, de overwinning in ontvangst. Ook met Caro wist hij in de prijzen te rijden en eindigde op een 4e plaats. Vorig weekend was het bij Bram ook al raak. In Geldrop eindigde hij met Wannebee op een 4e plaats in de klasse ZZ.
Op de springwedstrijd in Geldrop heeft Joris Bekkers met zijn pony Miss Ghibly de eerste prijs behaald in de klasse C L.