Afbeelding

Bewoners Odendael geportretteerd door Mien Snijders - Verhagen

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De portretten hingen er amper of de eerste passanten stonden al geïnteresseerd te kijken naar de geportretteerde Odendael-bewoners, geschilderd door Mien Snijders – Verhagen uit Sint-Oedenrode. Van 15 december tot en met 10 januari zijn de werken te zien rondom de receptie van het zorgcentrum.

“Ik schilder al vele jaren. De laatste jaren maak ik vooral portretten”, verklapt Mien. “Ik zat op een cursus bij Pieter Breughel toen een docent zei dat het mijn sterke punt is. Toen ben ik er extra les in gaan nemen om het te verbeteren. Het boeit me om mensen uit te beelden, oud en jong. In de loop van dit jaar sprak ik met verschillende bewoners van Odendael. Naast een heleboel plezierige contacten leverde dit een serie interessante tekeningen op van vooral hoogbejaarde mensen.”
Het fascineert Mien om met ouderen bezig te zijn. “Een oud gelaat weerspiegelt vaak een heel leven met al zijn ups en downs”, vertelt ze. “Iedereen is weer anders en heeft een eigen uitstraling. Ik probeer dan ook juist iets van die eigenheid weer te geven. Ondanks de hoge leeftijd hebben ze nog steeds hun trots. Vooral vrouwen zijn bang dat ze met een paar rimpeltjes teveel afgebeeld worden. Dat beperkt de schilder wel wat. Het zijn getekende portretten. Met deze manier van portretteren kun je wat meer van de leeftijd laten zien.” Iedereen is welkom om de tentoonstelling te bekijken. Je kunt er vrij binnenlopen.