Afbeelding

Michelle Westerdijk en Approval T winnen de klasse ZZ Licht in de Pijnhorst

Roois nieuws
Sinds enige jaren is deze nationale klasse toegevoegd aan de basis dressuursport van de KNHS. Er kwamen teveel deelnemers in deze klasse. Het voordeel is dat er nu meer wedstrijden in deze klasse georganiseerd worden dus meer startmogelijkheden. Dit weekend werd door de Nijnselse ruiters een dressuurwedstrijd voor paarden georganiseerd.

De hoogste klasse ZZ Licht werd gewonnen door een van onze eigen leden namelijk Michelle Westerdijk. Ze startte haar paard Approval T en werd door de jury beloond met 227 punten.
In de klasse B startte Nicole Gevers haar paard Bentley. Nicole en Bentley reden samen 194
punten bij elkaar goed voor een vierde prijs. Naast een carrière in de springsport is een begin gemaakt in de dressuursport door deze combinatie. Martijn van Stiphout startte zijn nieuwe troef Gold Alve in deze klasse en eindigde op de zesde plaats met 193 punten.
In de klasse licht kwam Leonie Jochems met haar paard Ferovanck PP aan de start. Ze werden beloond met 188 punten, goed voor een negende plaats. Marieke Siertsema had ook onze eigen wedstrijd gekozen om haar nieuwe paard Flash voor te stellen. In de klasse licht beloonde de jury deze combinatie met 187 punten. Marieke en Flash eindigde hiermee op de tiende plaats. In de klasse L2 kwam Inge Heesakkers aan start met haar paard Cora.
Ze eindigde op de negende plaats met 186 punten. Henriette Smits en haar paard Dutches
kwamen aan de start in de klasse Z1. De 2 juryleden beloonden de combinatie in totaal met 433 punten en behaalden ze een vierde prijs. Michelle Westerdijk en haar paard Divers W
kwamen ook aan de start in deze klasse. De jury beloonde haar met 425 punten goed voor een vijfde plaats. Eveline van de Ven en haar paard Allure kwamen aan de start
in de klasse Z2. De twee juryleden beloonden deze combinatie met 407 punten.
De combinatie eindigde op de achtste plaats.
Judith van de Nieuwenhuijzen en haar paard Larry reisden af naar Boxtel. Daar startten ze in
het springen klasse Licht. Na 2 foutloze omlopen mochten ze opstellen in de prijsuitreiking en de negende prijs ophalen.