Lachen voor een goed doel

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Rien Bekkers is een ware ambassadeur voor het tonpraten. Dat kwam afgelopen weekend duidelijk naar voren. Ter ere van zijn 33-jarig jubileum als tonprater, zorgde Rien Bekkers voor een avondvullend programma met ‘klets’ op hoog niveau. In eerste instantie zou er één voorstelling komen, maar het werden er uiteindelijk twee. En zelfs voor die tweede jubileumvoorstelling was de zaal uitverkocht. Zaterdag en zondagavond stroomde het publiek van heinde en verre De Loop’r binnen vanwege het tonpratersjubileum van Rien Bekkers.

Brabantse vertelkunstenaars
Er stond dan ook niet zomaar een stelletje ‘kletsers’ in de ton. Als tweemalig kampioen van Zuid-Nederland en tevens winnaar van de Zilveren Narrekap, wist Rien Bekkers een aantal collega-tonpraters van topniveau te trekken. “Ik noem het geen tonpraoters meer, maar vertelkunstenaars”, aldus presentator René van Boxtel. Ton Brekelmans bracht als Tôntje Snotpin het publiek inderdaad al direct tot tranen aan toe aan het lachen en het naar eigen zeggen ‘vet coole wijf Bertha Meulenpaard’ (Kitty Goverde) had duidelijk haar anorexia overwonnen. Toch kwamen er ook serieuze zaken onder de aandacht. Ad Vermeulen, alias De lijsttrekker, lichtte de politieke toekomst toe van zijn Partij van Carnaval: Het kan gaan ‘van voor, naar achter, naar links, of naar rechts’.

Rien Bekkers stond zelf niet op het programma, maar verscheen toch ten tonele. Op zijn eigen feestje was hij het feestvarken én de slager. Als Rinuske de Sleurklager kon hij het niet laten om reclame te maken voor zijn winkel ‘of ge worst lust’. Het publiek smulde ervan. De tweede helft van de avond ging de voorstelling op dezelfde voet verder. De Gemintewerker (Frans Bevers), de Campingbeheerder, (Berry Knapen) en Hannes (Jan Strik) wisten tot aan het laatste moment het publiek aan zich te binden.
Klik hier voor de foto's>>

Lees meer in DMRK van deze week