Afbeelding

Spannende wedstrijd voor Dioscuri

Roois nieuws
Zaterdag 13 december stond de eerste competitiewedstrijd van het bovenbouwteam van de vierde divisie op het programma. Dit team bestaat uit Myrne van den Eertwegh, Paula en Anneke Verwaard, Maranda en Elena Haenen, Ilse van der Heijden en Nienke van der Vleuten. Omdat er maximaal met 6 meiden mee mag worden gedaan stond Maranda reserve deze middag. Natuurlijk was zij er wel bij om de anderen aan te moedigen.

Het team turnde een uitwedstrijd tegen Tonido in Valkenswaard. Het eerste onderdeel was sprong. Alle meiden lieten goede sprongen zien, waaronder twee nette overslagen van Nienke en twee mooie half-in half uits van Ilse. Dit onderdeel werd met een heel klein verschil winnend afgesloten door Dioscuri. Vervolgens verder met de brug. Hier was de oefening van Myrne (met geslaagde zolendraai!) prima, maar ondanks dat bleken de meiden van Tonido bij dit onderdeel net iets sterker te zijn.

Op de balk was Dioscuri weer de betere, mede dankzij een prachtige oefening van Anneke (met een mooi boogje achterover) waar ze maar liefst 11.90 voor haalde. Dit betekende dat vloer een belangrijk onderdeel ging worden. Bij dit onderdeel scoorden bijna alle meiden rond de 12 punten. Opvallend was de mooie nieuwe vloeroefening van Elena, goed voor 11.80 punten, en het sterke optreden van Paula. Helaas was dit niet genoeg om de vloer winnend af te sluiten. Tonido haalde op dit onderdeel 0.90 punten meer. Dit was echter zo’n klein verschil dat er goed geteld moest worden wie nu uiteindelijk de wedstrijd zou winnen. Dit bleek Tonido te zijn met een minimaal verschil van 0.65. Dioscuri haalde 180.125 en Tonido 180.775 punten. Dit is een verschil van één voet die verkeerd neer gezet is. Ilse werd knap tweede in het de individuele uitslag. Het was het een heel vriendschappelijke wedstrijd. Tonido heeft ons bijzonder gastvrij ontvangen en er samen met Dioscuri een mooie wedstrijd van gemaakt.

De eerstvolgende competitie wedstrijd van Dioscuri staat gepland op zondag 21 december, als het D1-1 team in het strijdperk treedt tegen Variant.