Odisco speelt wedstrijd slim uit

Odisco speelde afgelopen zondag tegen HBSV uit Venlo, de huidige nummer 2. Na het domme puntverlies van vorige week, had Odisco nu de kans om dat recht te zetten.

Odisco begon fel en gretig aan de wedstrijd. Toch was het 1e schot van HBSV meteen raak. Tot de 20e minuut ging de wedstrijd gelijk op (5-5) door doelpunten van Marlon van Heeswijk, Dena Essens, 2x Meike Leenderts en Myrthe van Heereveld. In een time out werd de dames verteld rustiger en slimmer te verdedigen. Aanvallend moesten ze ruimer spelen, dan zouden de kansen vanzelf komen. Dit werd goed opgepakt en zo liep Odisco binnen 3 minuten weg naar 8-5 via 2x Meike Leenderts en Myrthe van Heereveld. In de laatste minuut scoorde HBSV, maar op slag van rust wist Maré Meijs de ruststand op 9-6 te zetten.
In de rust werd verteld dat de wedstrijd, in tegenstelling tot vorige week, goed uitgespeeld moest worden. Odisco moest het tempo uit het spel van de tegenstander halen en de tijd nemen om naar goede kansen te zoeken.
Odisco speelde de 2e helft aanvallend minder sterk en had veel moeite de acties te blijven maken. Wel slaagde het erin om het tempo uit het spel te halen. Verdedigend stond het nu beter. Toch kon HBSV scoren, maar Michelle van Heereveld had meteen een antwoord (10-7). Hierna bleef Odisco kalm en vooral slim spelen. Door lange aanvallen van Odisco kon HBSV niet in zijn spel komen. Na 23 minuten werd het toch 10-8. Maar Maré Meijs maakte 3 minuten voor tijd een belangrijk doelpunt (11-8). Odisco maakte niet dezelfde fout als vorige week, maar speelde de wedstrijd goed uit. Eindstand 11-9.
Odisco beloonde zichzelf voor het harde werken en speelde vandaag volwassen, waardoor er 2 punten uit Venlo mee naar huis werden genomen.