Installatie nieuwe Jeugdnatuurwachters in kerstsfeer

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Zaterdag 13 december 2014 was de jaarlijkse kerstbijeenkomst van Jeugdnatuurwacht De Populier in Mariëndael. Behalve voor het maken van kerststukjes was de bijeenkomst vooral ook bedoeld om de nieuwe leden van de natuurwacht officieel als lid welkom te heten.

Namens de Gemeente Sint-Oedenrode was dit jaar wethouder Ad van der Heijden aanwezig voor de officiële installatie van de nieuwe natuurwachters. De wethouder gaf aan hoe belangrijk het is dat een nieuwe generatie klaarstaat om te zorgen voor natuur en landschap in de groene Gemeente Sint-Oedenrode. Hij bedankte de vrijwilligers die alle activiteiten voor de kinderen organiseren. Met name toonde hij belangstelling voor de groep jeugdige leiders die bij de Rooise natuurwacht actief zijn.
De nieuwe leden werden één voor een naar voren geroepen en kregen het officiële speldje van De Populier uitgereikt. Na het opspelden hiervan kunnen ook de nieuwe leden zich met recht natuurwachters noemen. Na afloop van de installatie voltooiden de kinderen ieder minstens één fraai kerststukje met natuurlijke materialen, zodat ook thuis van een echt natuurlijke kerstsfeer kan worden genoten.

Algemene info over Jeugdnatuurwacht De Populier:

Alle Rooise kinderen van groep 6 tot en met 8 van de basisscholen en bijzondere scholen kunnen lid worden van Jeugdnatuurwacht de Populier. Kinderen op de middelbare school t/m ongeveer 15 jaar kunnen ook lid worden.
De kosten zijn 10 Euro voor het hele jaar, waarin 10 maandelijkse activiteiten worden georganiseerd, van september tot en met juni. De activiteiten zijn altijd op een zaterdagmorgen. Bij de officiële installatie in december krijgen de nieuwe natuurwachters een Jeugdnatuurwacht-speldje uitgereikt.

Het secretariaat van de Jeugdnatuurwacht is op Heistraat 59, tel. (0413) 476029
E-mail: jnwdepopulier@gmail.com
Website: www.jnw-depopulier.nl