Afbeelding

Waterpolodames Argo: net niet

Roois nieuws
Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen koploper PSV 2 op het programma voor de dames van Argo. Op papier waren de dames uit Rooi de underdog, door wat slordig puntverlies is Argo in de middenmoot aanbeland.

Echter, Argo kan prima mee in de top van de competitie en dat bleek ook afgelopen zaterdag weer. Argo kwam voortvarend uit de startblokken en wist direct een voorsprong van 3-0 te pakken door rustig het eigen spel te spelen. Spelers wisten elkaar goed te vinden, de dames namen goed over bij een uitbraak van PSV 2 en de kansen werden zeer efficiënt afgemaakt. De ambities van PSV 2 zijn duidelijk, promotie naar de Bond is belangrijk om aansluiting te krijgen bij het vaandelteam van PSV. Derhalve was het zaak voor het tweede team om deze wedstrijd te winnen. En dus werd er een schepje bovenop gedaan en werd het spel harder en fysieker. Halverwege de wedstrijd had PSV de achterstand omgebogen naar een voorsprong, welke ze de rest van de wedstrijd wisten te behouden. Argo kon echter wel goed aangehaakt blijven, waardoor de wedstrijd tot in de laatste seconde spannend bleef. Complimenten voor de veerkracht van Argo om iedere keer op het vinkentouw te blijven zitten. De eindstand van 9-10 in het voordeel van PSV 2 had ook best andersom kunnen zijn. Het is aan Argo om in de uitwedstrijd tegen PSV 2, welke gepland staat in het eerste weekend van januari, de cijfers in haar voordeel te laten spreken.
Doelpunten voor Argo werden gemaakt door: Renske vd Burgt, Monique van Nielen, Liesbeth van der Korst (2x) en Josine Raaymakers (5x)

C1 - De Treffers 11-1
AquAmigos - D1 6-10
Dames 1 - PSV 9-10
De Treffers - E1 3-9
Heren 1 - PSV 9-11
Heren 2 - Zeester-Meerval 8-11

Programma waterpolo
Zaterdag: PSV - Heren 2 in De Tongelreep te Eindhoven 17:00 uur

Zwemmen

Afgelopen vrijdag avond hebben 8 zwemmers van de Wedstrijdgroep in zwembad ‘De Beemd’ in Veghel deelgenomen aan de 2e LAC wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd is er 4 keer een 1e plaats behaald. Daarnaast zijn er 11 persoonlijke records gezwommen. Verder werden er 3 clubrecords gezwommen: Luc van Eijndhoven op de 800m vrije slag (tussentijd) in 11.10.50 en 500m vrije slag in 21.05.92 en Leonie Habraken op de 400m vrije slag in 6.35.80.

Afgelopen zondag hebben 13 zwemmers van de Wedstrijdgroep in zwembad ‘De Neul’ deelgenomen aan de 2e Minioren wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd is er 10 keer een gouden, 5 keer een zilveren en 3 keer een bronzen medaille behaald. Daarnaast zijn er 27 persoonlijke records gezwommen.

Programma zwemmen
Komend weekend staan er twee zwemwedstrijden op het programma:
Op zaterdag worden de Argo Sprintkampioenschappen gehouden in zwembad De Neul voor alle zwemmers, aanmelden tot 16.30 uur, aanvang wedstrijd 17.15 uur.
Op zondag een Limiet wedstrijd in zwembad ‘Den Ekkerman’ in Veldhoven, aanvang 10.15 uur.