Boskant en SES delen de punten

Roois nieuws
In een aantrekkelijke wedstrijd hebben Boskant en SES de punten broederlijk verdeeld. Beide teams gaan op eerbiedige afstand van de twee koplopers de winterstop in.

Het was op voorhand wel te verwachten dat het treffen tussen Boskant en SES een spannend verloop zou kennen. De belangen waren dan ook groot; bij winst bleef er aansluiting met de kopgroep, bij verlies was er een plek in de “grauwe” middenmoot. Een gelijkspel zou beide teams eigenlijk te weinig opleveren.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Boskant nadrukkelijk het initiatief . Al na 4 minuten had de bal in de ogen van de Boskant aanhang op de stip gemoeten toen de SES verdediging binnen de 16 een overtreding op Frank van der Heijden maakte. Scheidsrechter de Brouwer liet echter doorspelen. In de 15e minuut creëerde Boskant opnieuw een goede kans; na een goede aanval kwam Roel Brans vrij op de achterlijn. De pass op broer Edo was te hard en te onzuiver zodat deze kans voorbij ging. SES slaagde er in de 40e minuut bijna in om de enigste kans voor rust te verzilveren. Na een snelle uitval, een belangrijk wapen van SES, schoot Gijs Meulepas hoog over. Toch had Boskant nog met een voorsprong de theepauze kunnen ingaan. Vlak voor rust bereikte Maikel Merks na enkele passeeracties de achterlijn, maar de beslissende pass bereikte net geen ploeggenoot.

De eerste kansen, meteen na rust, waren voor SES. Boskant keeper Tom van der Heijden wist een stuiterbal, in de 46e minuut ternauwernood over te tikken. Uit de corner die volgde leek SES te scoren, maar de bal ging juist voorlangs. Veel inzet na rust, aan weerszijden. Boskant was daarbij het meest voor het doel van de tegenstander te vinden, zonder echt gevaarlijk te zijn. In de 73e minuut was er weer zo’n moment. Deze keer met resultaat! Nadat de bal tot drie keer toe was ingebracht en ook tot drie keer toe door een verdediger of doelman Rensco van Katwijk was tegengehouden, wist Roy van der Linden het net wel te vinden: 1-0. In de 75e minuut had Boskant een goede mogelijkheid om de score te verhogen. Na een goede pass van Roel kwam invaller Mark van der Heijden vrij op rechts, maar z’n pass op de geheel vrij lopende Maikel Merks was te zacht: weg kans. In de 83e minuut kwam SES op 1-1. Na een vrije trap strafte Martijn van Lith een aarzelend optreden bij de 2e paal af: 1-1. Hoewel er aan beide zijde nog wel werd geknokt om de overwinning (figuurlijk dan), werd er niet gescoord en eindigde de wedstrijd dus in een 1-1 gelijkspel.

Boskant gaat de winterstop in op plaats 6 met 16 wedstrijdpunten. De thuiswedstrijd tegen Cito (gestaakt met een stand van 2-2) moet nog worden verwerkt; het is nog niet duidelijk wanneer de KNVB met een uitspraak komt. Er van uitgaande dat die wedstrijd één punt op levert, is de achterstand op nummer drie, DVG 1, 6 punten. Er staat dus nog een flinke klus te wachten na de winterstop!

Boskant 3 speelt a.s. donderdagavond een bekerwedstrijd voor de achtste finale thuis tegen FC de Rakt 2. Aanvang van die wedstrijd: 19.30 u.
Voor de lagere teams is er aanstaande zondag nog een inhaalprogramma. Daarna begint ook voor die teams de winterstop. Voor de lagere teams zijn de 1e competitiewedstrijden na de winterstop gepland op zondag 1 februari, de Boskant selectie begint een week later. Vanzelfsprekend worden er voor die tijd door een aantal teams oefenwedstrijden gespeeld.