Afbeelding

Kerstontbijt bij Gesprek te Pas over ‘geweld’

Roois nieuws
Het Gesprek te Pas, dat a.s. zondag, 20 december, in het Damiaancentrum wordt gehouden, zal beginnen met een (sober) kerstontbijt. Het onderwerp van gesprek is deze keer nu eens niet ‘vrede’, maar ‘geweld’. Met welk geweld worden we geconfronteerd, bestaat er zinvol geweld, kunnen we eraan ontkomen of het tegengaan? Iedereen, man of vrouw, jong of niet meer zo jong, kan over deze en dergelijke vragen meedenken en meepraten tijdens dit ‘gesprek met wandeling’. Je bent van harte welkom op zondag 20 december om 10.00 uur bij het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, 5491 TB in Sint-Oedenrode.

Het Gesprek te Pas wordt elke derde zondag van de maand georganiseerd, telkens met een nieuw onderwerp. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en zal om ongeveer 12.00 uur worden afgesloten. De opzet is ongeveer hetzelfde als altijd:
Na ontvangst wordt er bij het ontbijt een inleiding gegeven op het thema ‘geweld’ (met enkele gedichten). Vervolgens maken de deelnemers in kleine groepjes een korte wandeling in de bossen, tuinen of de prachtige omgeving van het centrum. Bij heel slecht weer of voor wie slecht ter been is, wordt de wandeling denkbeeldig. We spreken dan ‘te pas’, al of niet aan de hand van de meegegeven vragen, over of naar aanleiding van het onderwerp.
Daarna wisselen we de ervaringen, verhalen of meningen uit, bespreken de teksten en om ongeveer 12.00 uur besluiten we deze ontmoeting van mensen, hun ideeën en denkbeelden.
Onze kosten bedragen deze keer per deelnemer ongeveer 7 euro, we zijn tevreden met elke bijdrage naar draagkracht.
Met deze wandelingen hoopt Damiaancentrum Nederland mensen nader tot elkaar te brengen en wat inspiratie te bieden.
Voor alle informatie over de Gesprekken te Pas: tel. 0413-291200 of 06-10223044.