Afbeelding

Voedselbank winnaar Hart voor Elkaar actie Rabobank

Roois nieuws
5.793 leden van Rabobank Hart van De Meierij die in totaal 27.301 stemmen uitbrachten op 220 lokale verenigingen en stichtingen; dat is het resultaat van de eerste editie van ‘Hart voor Elkaar’. Een resultaat dat alle verwachtingen overtrof. Alle stemmen zijn inmiddels geteld en de uitslag is bekend. De ‘prijzenpot’ van € 100.000,- gaat begin 2015 verdeeld worden.

Grote winnaars
Voedselbank Boxtel/Sint Oedenrode/Haaren, Bestrijding Eenzaamheid Ouderen (Sint-Oedenrode) en stichting Hartwacht (AED netwerk, Sint-Michielsgestel) zijn op het erepodium terechtgekomen. De winnaar is de voedselbank met 625 stemmen, wat resulteert in een donatie van € 2.289,-. Bestrijding Eenzaamheid Ouderen eindigde uiteindelijk op 605 stemmen (€ 2.216,-) en was gedurende de stemperiode verwikkeld in een nek-een-nekrace met de voedselbank. Even stond zij zelfs op nummer 1. Op gepaste afstand werd Hartwacht derde met 498 stemmen, nog altijd goed voor een mooie donatie van € 1.824,-.

Top 10
Opvallend aan de uitslag is dat met name stichtingen voor minderbedeelden, ouderen en kinderen in de top 10 zijn geëindigd. Op plek 4 t/m 10 staan respectievelijk: stichting De Zevensprong (Sint-Oedenrode), Zonnebloem Sint-Michielgestel, Vincentius Boxtel, Mini-Gestel, BuitenGewoon (Berlicum), Zonnebloem Boxtel-Gemonde en KBO Sint-Oedenrode. Hun donaties liggen tussen
€ 1.733,- en € 1.066,-.

Volledige uitslag
De volledige uitslag wordt gepubliceerd op de website van Rabobank Hart van De Meierij: www.rabobank.nl/hvdm , kopje ‘Hart voor Elkaar’. Rabobank Hart van De Meierij dankt de 220 clubs voor hun deelname en de bijna 5.800 leden voor het uitbrengen van hun stemmen. Gezien het overweldigende succes volgt er een tweede editie in het najaar van 2015.