Afbeelding

Amerikaanse Show met Rooise ster en Rooise halve auto

Roois nieuws
Voor een wervelende Amerikaanse Show hoeft u niet dit jaar niet ver te reizen. Een kort ritje naar Beek en Donk is al voldoende. Daar kunt u zaterdag 13 en zondag 14 december genieten van een verrassende ROLLERshow The American Dream. Joni Toelen uit St.Oedenrode rijdt haar kunsten op de rolschaats met in het decor een halve auto uit Nijnsel.

Joni Toelen brengt menig uurtje door op de trainingsbaan om zich voor te bereiden op deze Amerikaanse KerstROLLERshow. Samen met ruim vijftig Kunstrolschaatsers, van verschillende leeftijden, brengen ze een unieke rolschaatsshow op de baan. Het spektakel vindt plaats in het rolschaatstheater gebouwd in Sporthal D’n Ekker aan de Muzenlaan in Beek en Donk.
De gekozen thema’s, muziek en uitwerking van de negentien verschillende nummers zijn zeer divers, met een link of een knipoog naar Amerika. Natuurlijk zijn er cowboys en indianen en kan een bezoekje aan New York niet ontbreken. Maar de rolschaatsers nemen u ook mee naar het Metropolitan museum of Art, het casino in Las Vegas, een footbalmatch en nog veel meer. Alles wordt vertolkt middels unieke dansen op rolschaatsen. In groepen, kwartetten en hier en daar een duo of solo hoopt het peloton haar publiek aangenaam te gaan vermaken. Met een wervelende Show vol diversiteit, vaart, ritme, flair, sfeer, theater en ontroering. Zo kort voor Kerst is er natuurlijk ook een mega Kerstnummer, op z’n Amerikaans, dus flink over de top. Een jaar lang is er gewerkt aan de totstandkoming van de Show met ruim driehonderd kostuums, ontelbare accessoires, haartoefjes, attributen en decorstukken. Een van die bijzondere decorstukken is een auto. In zijn geheel bleek de auto, die de vereniging geschonken kreeg van garage Oerlemans uit Nijnsel, te groot. Maar bij RC De Oude Molen hebben ze naast het rolschaatspeloton ook een groot peloton van vrijwilligers in alle soorten en maten die vrijwel alles kunnen maken. Na een aantal avonden auto strippen, verstevigen, doorzagen en verfraaien, is het Amerikaanse decor straks helemaal compleet. Joni Toelen gaat voor de eerste keer meerijden in de Show, samen met de jongste leden van de club rijdt ze in vier nummers mee.
De Show wordt door bezoekers vaak vergeleken met Holiday on Ice, waarbij de KerstROLLERShow van RC De Oude Molen als beste uit de bus kwam. Aanpak en opzet is semiprofessioneel, maar met behoud van sfeer en ambiance van een vereniging. Een fenomenale show en een avondje of middag heerlijk genieten.
Het jeugdorkest van harmonie O&U zorgt voor de muzikale omlijsting en maakt het programma meer dan compleet.
Kaarten zijn makkelijk te bestellen via de website: www.rcdeoudemolen.nl
Voorstellingen zijn op zaterdag 13 december om 19.00 uur. Zondag 14 december om 11.00 en 16.00 uur.