Afbeelding

Twee kandidaten van CDA Rooi bij Waterschapsverkiezingen

Roois nieuws
Op 18 maart 2015 zijn de verkiezingen van Provinciale Staten. Tegelijk kan iedereen een tweede stem uitbrengen voor het Waterschap De Dommel. Op de CDA-lijst staat een nieuwe kandidaat uit Sint-Oedenrode en een zittende.

Nieuw is Marlies van der Zanden-van Rooij uit Olland. Zij heeft samen met haar man en twee kinderen een melkveebedrijf. Marlies is sinds 2008 lid van de commissie Water, R.O., Milieu van ZLTO Dommelland (Sint-Oedenrode, Son en Breugel, Nuenen) en zit ook in het bestuur van de ZLTO-afdeling Dommelland. Daarnaast is ze bestuurslid van Stichting Roois Landschap.
Rooienaar Fred van Rooij is opnieuw kandidaat. Hij zit al tien jaar als AB-lid in het Waterschap, waarvan de laatste vijf jaar als fractievoorzitter van het CDA. Fred is lid van de rekenkamercommissie en lid van de commissie Algemeen Beleid en Bestuur van het Waterschap. Daarnaast is hij oud-voorzitter van Horecaondernemers van Sint-Oedenrode en de regio en oud-fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad.
CDA-Brabant gaat een gezamenlijke campagne voeren voor beide verkiezingen. Daarvoor is een kerncampagneteam al druk bezig. Daarin zit Ger Brouwer, die ook al de persoonlijke campagneleider was van Lambert van Nistelrooij bij de Europese Verkiezingen.