Rhode met overwinning tegen Festilent de winterstop in

Roois nieuws
Rhode kan met een redelijk gevoel de winterstop in. Na de overwinning vorige week tegen Venhorst werd zondag ook van Festilent gewonnen, uitslag 2-1.

Festilent was in de beginfase wat gretiger en kreeg ook al snel een paar kleine kansjes. Maar al snel kwam Rhode beter in de wedstrijd. De eerste kans kwam uit een vrije trap van Roel Smeets en daarna werd uit een fraaie aanval Rob Foolen in stelling gebracht, maar hij kon de bal niet goed onder controle krijgen. Een paar minuten later lukte dat wel, maar toen floot de scheidsrechter voor buitenspel. In de 27e minuut was de volgende kans voor Festilent. Rhode verdedigde niet goed uit, de bal werd opgepikt en uit de voorzet werd opm op de lat gekopt. In de 36e minuut kreeg Festilent een corner, deze werd onderschept en Tom Willems werd gelanceerd en hij legde de bal breed op Sander Driessen die helemaal vanuit de verdediging was meegekomen en de 1-0 kon laten aantekenen.
Na een paar minuten in de 2e helft was het al weer raak. Pieter Verbuggen schoof de bal naar Jeroen vd Wijdeven en zijn voorzet kwam bij Joep van de Mortel, die de bal rustig controleerde en fraai afwerkte, 2-0. Rhode leek door te stomen, want een paar minuten later kwam er weer een kans uit een identieke situatie, maar dit keer werd er geen aanvaller van Rhode bereikt. Festilent bracht in de 53e minuut de spanning weer helemaal terug. Uit een corner werd fraai de 2-1 binnen geschoten. Vervolgens schoot Tom Willems in de 57e minuut tegen de paal. Rhode hield daarna het tempo wel hoog, maar pas in het laatste kwartier leverde dit weer echte kansen op. In de 73e minuut een aangeschoten hands in het strafschopgebied en vlak daarna ging een schot van Michel Daniels net naast. Ook Festilent had nog een goede kans, maar deze werd gestopt. In de 85e minuut was er eerst nog een vrije trap van Paul Smeets en uit de volgende aanval werd door een verdediger de bal met de arm gestopt. Deze kreeg zijn 2e gele kaart en moest toen vertrekken. Volgens Festilent was dit echter zijn eerste gele kaart, en na hevige protesten werd de wedstrijd 10 minuten stil gelegd. De doelman stopte vervolgens de strafschop en Festilent haalde daar nog de nodige energie uit en maakte het Rhode in de laatste 5 minuten nog even moeilijk, maar gelukkig voor Rhode vielen er geen doelpunten meer.
Rhode staat nu zo’n beetje in de grote middenmoot. Volkel deed goede zaken door een overwinning op nummer 2 en staat nu onbedreigd op kop. Gevolgd door een grote middenmoot van 8 ploegen. Onderin zijn de problemen voor Berghem Sport, Avesteijn en Festilent. Voor Rhode 1-2-3-4 is de winterstop nu al begonnen, de overige teams hebben zondag nog een normaal programma.

Rikken en Pokeren
A.s. donderdag 11 december wordt al weer de 4e ronde van de kaartcompetitie gespeeld. De aanvang is circa 21:45 uur. Alle leden, ouders en supporters zijn van harte welkom.