KV Nijnsel 1 werkt zich naar de middenmoot

De Treffers uit Neerkant. Een stel lange dames, die hun naam hopelijk niet waar zouden maken. Vorige week speelden de meiden van Nijnsel vooral tegen zichzelf. Een goede verdediging, maar de bal in de korf gooien was moeilijk. Om veilig in de eerste klasse te kunnen blijven was er een duidelijk doel voor deze thuiswedstrijd: kansen afmaken!

Helaas ging dit niet zo voorspoedig. Na 16 minuten stond er al een 1-4 achterstand op het scorebord. Een time-out was nodig om het doel weer helder voor ogen te krijgen. Kijken naar de tegenstander en inspelen op hun fouten. De rest van de eerste helft werden vele kansen benut. Nicole en Myrna scoorden beide drie keer, wat zorgde voor een 8-5 ruststand. De meiden lieten zien dat ze wilden winnen, en dat dit ook zeker moest gebeuren.
De tweede helft begon weer zwak. Verschillende aanvallen werden opgezet, maar er werd niet zuiver geschoten. Gelukkig bleef de verdediging sterk en hield Nijnsel de voorsprong. Demi sloot de wedstrijd af met een prachtig schot, wat zelfs de korf niet raakte. Eindstand: 11-8 en daarmee een mooie plek als middenmoter.
Doelpunten: Nicole de Koning, Myrna Foolen (4x), Demi van de Wijdeven, Selly van Roosmalen, Susan Witlox (1x).