Afbeelding

Lange rij kinderen trekt naar kerststal in Kinderboerderij

Roois nieuws
Natuurlijk gaan de vrijwilligers van Kinderboerderij “Kienehoeve” ook dit jaar weer een kerststal inrichten. De opening hiervan vindt plaats op zaterdag 13 december a.s. In de achter ons liggende jaren is de daarbij horende lampionnenoptocht uitgegroeid tot een echt kinderfeest.

Traditioneel komen gezinnen met kinderen massaal naar het park waar zij samen, de kinderen met een lampion in hun handjes, in een lange rij langs de vijver naar de kinderboerderij lopen. Vanaf 18.00 uur kunnen ouders en/of grootouders met de jonge kinderen samenkomen op de parkeerplaats van park “Kienehoef”.
Daar worden de kaarsjes in de lampionnen door vrijwilligers aangestoken en om half zeven vertrekt de stoet met twinkelende lichtjes richting kinderboerderij.
Blaaskapel “De Klôtblaozers” zorgt onderweg voor sfeervolle kerstliederen. Tegen 19.00 uur komt de stoet bij de boerderij aan, waar zij o.a. het nieuwe kerstkind, liggend in de kribbe, kunnen bewonderen. Binnen in de boerderij staan voor alle kinderen warme chocolade en beschuit met muisjes klaar! Het is de vrijwilligers er ook dit jaar alles aan gelegen weer ‘warmte voor iedereen’ te creëren. De activiteit is voor alle bezoekers geheel gratis! U bent welkom!