Rooise houdt Sinterklaas Bestaat feest

Roois nieuws
Voor veel kinderen in Nederland is Sinterklaas en pakjesavond het hoogtepunt van het jaar. Echter bij lang niet alle kinderen in Nederland staat er op 5 december een zak met cadeautjes op de stoep. Vanwege financiële moeilijkheden rijdt de goedheiligman meerdere huisjes stilletjes voorbij, maar... Speciaal voor deze kinderen verzorgt Sinterklaas Bestaat een spetterend Sinterklaasfeest.

Sinterklaas Bestaat is een landelijk initiatief om gezinnen die onder de armoedegrens leven ook de mogelijkheid geven om Sinterklaas te vieren. Circa één op de tien kinderen kan de schoen niet zetten vanwege financiële problemen van het gezin. De stichting Sinterklaas Bestaat, bestaat al sinds 2005 en is een landelijke stichting. In samenwerking met het Rode kruis wordt er ieder jaar een Sinterklaasfeest gevierd in meerdere steden, waaronder Nijmegen.
De studentendesk Rode Kruis Nijmegen organiseert jaarlijks het Sinterklaas Bestaat Project. Ook dit jaar werd er weer een groots Sinterklaasfeest gehouden. Namelijk op zaterdag 29 november in voorzieningshart de Biezantijn. Het Sinterklaasfeest wordt georganiseerd door de uit Sint-Oedenrode afkomstige Laure Vorstenbosch, projectleider van Sinterklaas Bestaat 2014.
Tijdens het Sinterklaasfeest werden ongeveer 100 kinderen verrast met een theatershow, waarin ze zelf leerden om een echte zwarte piet te zijn, kwam Sinterklaas zelf langs, en was er volop strooigoed, koeken en drinken voor ouders en kind en kregen ze een Sinterklaaszak met cadeaus mee naar huis.
Om dit alles te kunnen doen, is de stichting ieder jaar afhankelijk van sponsoring door diverse bedrijven. Sponsoring en donaties in de vorm van geld, cadeaus en levensmiddelen zijn altijd van harte welkom en kunnen ze zeer goed gebruiken. Laure heeft samen met Lisa Mulder dit jaar alle details rondom het Sinterklaasfeest geregeld en zij zijn zeer blij met alle donaties die ze hebben ontvangen. Voor meer informatie kunt u terecht de website van Stichting Sinterklaas Bestaat: www.sinterklaasbestaat.nl , of de facebookpagina: www.facebook.nl/sinterklaasbestaat .