Afbeelding

Hans Vogels voor achtste keer Nederlands Kampioen Enduro

Roois nieuws
Middels de overwinning van de tweedaagse Enduro te Enter, wist Hans Vogels voor de achtste keer Nederlands kampioen te worden en voor de zevende keer de tweedaagse en de scratch te winnen in zijn carrière.

Het was een zware tweedaagse, welke onder goede weersomstandigheden werd verreden. Vier ronden met daarin drie proeven van gemiddeld 6-7 minuten proeftijd moest er elke dag worden verreden. Met op de tweede dag in de laatste ronde nog een extra proef moesten er in totaal 25 proeven worden verreden in twee dagen.
De combinatie van de vier ronden met lange proeven maakte het tot een zware enduro, waarbij de onderlinge verschillen tussen de rijders erg minimaal waren.

Zoals gewoonlijk begon Hans uiterst gemotiveerd op zaterdag aan de proeven en kon hij zijn voorsprong op de concurrentie per ronde geleidelijk aan opbouwen. De Boskanter maakte op zaterdag maar een klein foutje en wist de eerste dag met een voorsprong van ruim 19 seconden af te sluiten.

Op de tweede dag kon de coureur niet goed in zijn ritme komen. Op enkele proeven zette hij wel de snelste tijd neer, maar kon zijn voorsprong in het begin van de tweede dag niet groter maken. Gedurende de tweede dag moest de snelheidsduivel opgebouwde voorsprong van de eerste dag een stuk inleveren, en hij wist uiteindelijk met ruim 4.5 seconden voorsprong de tweedaagse te winnen.

Hans: “Het zit erop, het ONK Enduro!!! Eindelijk Toine v Dijk verslagen met zes kampioensrit overwinningen. Wie gaat dat nog ooit overtreffen.?? Het was voor mij mentaal en fysiek een zwaar weekend. Ik wil mijn achtste titel opdragen aan Jan v Beek, een motorsport man in hart en nieren. Jan is helaas een week geleden overleden. Verder wil ik iedereen die mij steunt en support bedanken voor jullie belangstelling!” De motorrijder gaat zich nu voorbereiden op Dakar 2015.