Nijnsel geeft Boskant weinig kans

In een meer spannende dan technisch hoogstaande wedstrijd heeft Nijnsel een 0-2 overwinning op Boskant behaald. Boskant verliest daarmee de aansluiting met de top drie en zakt naar plaats zes in het klassement.

De start aan Boskant zijde was veelbelovend. Met veel inzet en overtuiging werd het bezoekende Nijnsel onder druk gezet. In de 4e minuut leek Frank van der Heijden namens Boskant de score te openen, maar z’n snoeiharde vrije trap verdween net langs de verkeerde zijde van de paal. En in de 7e minuut had de inzet van Roy van der Linden, nadat een Nijnsels been nog wat bijstuurde, zomaar in de benedenhoek kunnen verdwijnen. Nijnsel leek intussen van de “schrik” bekomen en ondernam driftig pogingen om zelf op voorsprong te komen. In de 11e minuut leek het zover. Na een slalom langs een aantal Boskant verdedigers duikelde Paul van der Rijt, binnen de 16, over het uitgestoken been van Boskant doelman Tom van der Heijden. Een (zeer) goed leidende scheidsrechter Iven maakte vlg’s de Nijnsel aanhangers z’n enigste fout van de wedstrijd door de bal niet op de stip te leggen! Vier minuten later kreeg Johan van de Pas een uitgelezen mogelijkheid, in vrije positie knalde hij echter huizenhoog over. In de 30e minuut kwam Nijnsel op voorsprong. Na een snelle uitval kwam de bal via Leon Peters bij Nick Dortmans die de bal hard en zuiver binnenschoot: 0-1. Ondanks de solide verdediging van Nijnsel, was Boskant in de periode erna enkele keren dicht bij de aansluitingstreffer. Maar het was het elke keer …. net niet. In de 34e minuut zorgde Roy voor gevaar, maar er was niemand in de buurt om z’n strakke voorzet te verzilveren. En in de 37e minuut had hij pech, toegegeven het was een lastige bal, dat de corner die hij ineens vol op de schoen nam, net naast zeilde. De laatste kans voor rust was voor Nijnsel. Bij een diepe bal was Tom echter zeer attent en onderschepte de bal net voordat Nick z’n voet ertegen zou zetten.
Na rust waren de kansen op één hand te tellen, en helaas voor Boskant voornamelijk kansen voor de Nijnsel. In de 70e minuut was Nick, na een vrije trap, dicht bij z’n 2e goal, maar hij mikte de bal met het hoofd net langs de verkeerde kant van de paal. In de 73e minuut vergrootte Nijnsel de voorsprong. Na een snel genomen corner knalde Johan van der Pas de bal snoeihard in de bovenhoek. Een wonderschoon doelpunt waarmee hij de wedstrijd op slot gooide. Boskant probeerde nog wel, maar moest ervaren dat de verdediging van Nijnsel tot dusver niet voor niets slechts 8 tegentreffers heeft moeten incasseren. Dat zelfs Ruud van der Rijt de bal, in het kader van `consolideren` zo nu en dan hoog in de aangrenzende beplanting joeg, bewijst nog eens dat zekerheid op zo’n moment gaat voor schoonheid! Het eindresultaat stond er: 0-2 winst voor het bezoekende Nijnsel.

Volgend weekend staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Boskant speelt dan thuis tegen SES uit Langenboom. In de uitwedstrijd leverde Boskant een prima prestatie door met 1-3 te winnen. Dus het licht vrij voor de hand dat er a.s. zondag een uiterst gemotiveerd SES op bezoek zal komen, op zoek naar revanche!