Afbeelding

Rhode E2 viert weer kampioenschap

Roois nieuws
Zaterdag 22 november was het dan eindelijk zover. Na zeven wedstrijden in deze competitie, vol van niet te onderschatten tegenstanders, konden de jongens van Rhode E2 hun kampioenschap binnenhalen.

Zeven van de negen spelers kennen dit moment van spanning maar al te goed, zij zijn immers al vier keer eerder kampioen geworden in de F-jeugd. Voor twee spelers een nieuwe zenuwslopende ervaring, maar wel één met de volle ondersteuning van een ijzersterk team gevoel.

Avanti’31 E3 stond deze ochtend letterlijk tussen de jongens en hun kampioenschap. De wedstrijd moest minimaal met een gelijkspel worden afgesloten om het kampioenschap veilig te stellen. Maar als deze Rooise jongens iets willen, dan gaan ze er ook voor. Een gelijkspel zat er op voorhand eigenlijk al niet in en dat merkten ze in Schijndel dan ook maar al te goed. Het overwicht op het veld was duidelijk voor de nieuwe kampioen en de voorsprong werd dan ook in rap tempo gerealiseerd. Met een 0-6 voorsprong voor de Rooise jongens was het wel bekeken… Rhode E2 Kampioen! Natuurlijk verslapt op zo’n moment de concentratie, zeker als er leuke dingen in het verschiet liggen, en dat geeft Avanti de kans om de eindstand op 2-6 te zetten.

Met champagne onder de douche en dan zingen en dansen. En met nieuwe kampioenschap shirts aan kon er dan eindelijk afgereisd worden naar De Neul, waar de jongens werden onthaalt met luide muziek, de bekende Rhode frietjes en voor ieder een trofee. Maar het leukste is en blijft natuurlijk de rondrit door Rooi op de platte kar. De winkeliers zullen het inmiddels wel herkennen… deze jongens bouwen een feestje als ze door het dorp rijden.

Feit blijft, wat deze jongens keer op keer presteren is bijna ongelooflijk. Kampioen worden is fantastisch, maar keer op keer kampioen blijven is een prestatie van ongekende klasse. Nu nog hopen dat de prestaties in het KNVB Bekertoernooi van vorig seizoen ook geëvenaard worden. Laat ze het in de rest van het KNVB district maar alvast weten, Rhode E2 komt er weer aan.