Ollandia boekt goede en belangrijke overwinning op FC Schadewijk

Het was een belangrijke wedstrijd voor Ollandia in vele opzichten. Verlies betekende in de onderste regionen blijven vertoeven waarbij het gat naar de middenmoot erg groot zou worden en ook meer spanning en verplichting voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Maar opnieuw heeft een wilskrachtig en gedisciplineerd voetballend Ollandia een puike prestatie neergezet. Na het gelijke spel vorige week in de derby tegen Boskant werd nu gewonnen van en bij Fc Schadewijk met 1-3.

In het begin van de wedstrijd was het nog aftasten waarbij de verhoudingen snel duidelijk werden. Ollandia zakte iets in, Fc Schadewijk wilde vooral vooruit voetballen met een 3-4-3 opstelling. Het zag er allemaal technisch goed verzorgd uit bij Schadewijk, individueel prima voetballers maar als team niet voldoende van elkaars kwaliteiten profiterend. En daar stond Ollandia tegenover, die juist vanuit een prima discipline en teamspirit de wedstrijd speelde. De eerste kansen waren voor Ollandia via Robert Erven die een prima diepe bal van Jan Wouters in het zijnet schoot. Ook het spel van het verdedigende centrale duo, Carlo en Gerbe, zag er prima uit. In de 32e minuut wist Robert Erven aan de linkerkant zijn directe tegenstander uit te spelen en legde de bal vanaf de achterlijn prima terug op de inkomende Rob van der Heijden. Deze schoot in eerste instantie nog tegen de keeper maar wist in de rebound de bal uitstekend binnen te werken. Een paar minuten later kwam Ollandia goed weg als de levensgevaarlijke en snelle buitenspelers een bal tegen de paal knalde en de instormende spits van Fc Schadewijk de terugspringende bal niet goed wist te verwerken waardoor Tom Wouters de bal zo kon oprapen. Een zo was het geen 1-1 maar werd het kort daarna 0-2 door een uitstekende pass van Rob van der Heijden op de inkomende William Bekkers die opspringend boven zijn tegenstander uitkwam en de bal snoeihard tegen de touwen kopte. In het resterende gedeelte van de eerste helft liet Ollandia zich misschien iets teveel terugdringen maar wist de 0-2 voorsprong wel de kleedkamers mee in te nemen.
Na rust een aanvallend Fc Schadewijk en een rustig verdedigend Ollandia. Echt gevaarlijk was het niet al waren er natuurlijk wel een paar hachelijke momenten door het alles of niets spel dat Fc Schadewijk speelde. Dit was ook de reden dat Ollandia via een uitval tot een 0-3 voorsprong kwam. Een diepe bal werd met veel moeite binnen gehouden door Robert Erven die vervolgens een prima blok zette waardoor hij de bal mee kon nemen, een voorzet op maat afleverde op de inkomende Jan Wouters die dit kansje naar behoren afwerkte. Na nog wat kansjes voor Fc Schadewijk, waarvan er in de 85 minuut nog eentje werd benut, blies de goed leidende scheidsrechter de sportieve wedstrijd af en had Ollandia drie belangrijke punten in de pocket. Zondag de laatste wedstrijd voor dit jaar en dat tegen koploper Juliana Mill.