Afbeelding

Halve finale Ollandse biljartkampioenschappen

Roois nieuws
olland - Afgelopen vrijdag werd de halve finale in café D’n Toel gespeeld. De halve finalisten speelden vol overgave voor een plaats in de finale.

De vele toeschouwers hebben overwegend mooie en spannende partijen gezien. Gerard v.d. Tillaart speelde een constante partij maar had 20 beurten nodig om zijn rivaal John van Oorschot af te schudden. Eric Bekkers had geen enkele moeite met zijn tegenstander Arie Markus en maakte zijn partij uit in 25 beurten. Jos van Bakel ging goed van start maar kwam later in de wedstrijd bijna in de problemen. Zijn tegenstander Bas v.d. Tillaart kwam in de tweede helft van de wedstrijd pas goed in zijn spel. Echter te laat om de partij te winnen. Gerard Eijkemans moest het nipt afleggen tegen Antoon Versantvoort. Deze partij bleef tot het einde toe spannend omdat Gerard de nodige sportieve tegenstand bood. Dit was tevens de kortste partij van de avond. Peter van Driel liet voortreffelijk spel zien en was een van de smaakmakers van de avond. Peter had 22 beurten nodig tegen Peter Markus die vanaf het begin niet in zijn spel kwam. Als laatste moest Henk van Eerdt aantreden tegen Rien Kastelijn. Rien bood de nodige tegenstand maar legde het uiteindelijk nipt af tegen Henk. In De Dorpsherberg wordt vrijdag 12 december aanvang 19.30 uur zowel het klassen kampioenschap als het algemene kampioenschap gespeeld. De wedstrijdleiding hoopt de 25ste editie van de Ollandse Biljartkampioenschappen af te sluiten met een fantastische finaleavond en wenst alle finalisten veel succes. Iedereen is vrijdagavond 12 december welkom in Café-Cafetaria-Zaal “De Dorpsherberg”.

Geplaatste spelers voor de finale.
A-klasse: Gerard v.d. Tillaart en Antoon Versantvoort; B-klasse: Eric Bekkers en Peter van Driel; C-klasse: Jos van Bakel en Henk van Eerdt.
Programma vrijdagavond 12-12-2014.
Klassenkampioenschap: 19.30 uur A-klasse. 20.15 uur B-klasse en 21.00 uur C-klasse. Aansluitend worden de wedstrijden om het algemeen kampioenschap gespeeld.