Jacques Brouns naar finale Bekerkampioenschap Brabant individueel

Roois nieuws
Op maandag 10 november werd één van de twee wedstrijden van de halve finale om het Brabants bekerkampioenschap dammen in sportcafé ‘Dommelzicht’ gespeeld.

De loting had bepaald dat Jacques Brouns van RDS moest aantreden tegen Soender Kalpoe uit Uden. Kalpoe met een rating van 1145 moest winnen om de finale te halen. Brouns daarentegen had aan remise voldoende om zich te plaatsen bij de laatste twee.
Het wedstrijdreglement voor deze bekerkampioenschappen bepaald dat spelers met méér dan 50 ratingpunten meer als hun tegenstander moeten winnen om de volgende ronde te bereiken. Jacques Brouns met een rating van 1057 had dus aan remise voldoende om de finale te bereiken.
In een aanvankelijk gelijk opgaande wedstrijd kreeg Kalpoe gaande weg een voordelige stand op het bord. Jacques Brouns maakte zijn naam waar om een complexe stand te vereenvoudigen en kon na een paar uur spelen het positievoordeel van Kalpoe weg werken.
Kalpoe bleef echter hardnekkig proberen de minimale kansjes te benutten om de winst naar zich toe te trekken. Na ongeveer vier uur spelen moest Kalpoe echter berusten in remise en was plaatsing voor de finale een feit voor Jacques.

In de finale zal Jacques uitkomen tegen de winnaar van de wedstrijd John Wilsens van D’amateurs uit Sint Michielsgestel tegen Tom Swelsen van TDV uit Tilburg. Voor de tweede keer op rij levert de Rooise damvereniging een spelers voor de finale. Arno Bloks was vorig jaar winnend finalist; over een paar weken zal bekend zijn of RDS opnieuw de Brabants bekerkampioen kan afleveren.